Szakadt a hó a Szaharában! (FOTÓK)

2023. január 26. 05:10

Döbbenetes fényképeken az afrikai tél.

2023. január 26. 05:10
null

A Földközi-tenger felett örvénylő ciklon hátoldalán az észak felől érkező hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek egészen Afrikáig eljutottak. Ott csapadékkal párosulva a hét elején havazni kezdett a sivatagos területeken is.

Ennek köszönhetően fehérbe öltözött a Szahara

– számolt be az Időkép.

A lap hozzátette, az elmúlt 40 évben már ötödik alkalommal fordult elő, hogy hó hullott a sivatagban.

Hozzátették: az elkövetkező napokban észak és északkelet felől folyamatos lesz a hideg levegő utánpótlása, így Algéria északi részén továbbra is előfordulhat havazás, sőt még hózápor is.

A kifehéredett tájról látványos fotók és videók jelentek meg, amelyeket alább tekinthetnek meg:

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Képernyőfotó

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiltyu
2023. január 26. 20:51
újabb menekülthullám indul el afrikából
Akitlosz
2023. január 26. 16:37
"A lap hozzátette, az elmúlt 40 évben már ötödik alkalommal fordult elő, hogy hó hullott a sivatagban." Nagy a globális felmelegedés, ezért még a Szahara is megfagy.
fogas paduc
2023. január 26. 12:31
A Szahara valaha zöldellő paradicsom volt. Akkor tehát nem is klímaváltozásról, hanem klíma visszaváltozásról beszélhetünk.
aquila
2023. január 26. 09:26
Élelmes kereskedők, jó üzlet lesz snowboardokat exportálni a Szaharába! Igazából már most is lehetne, csupán a csúszótalp anyaga a kérdéses.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!