Ukrán miniszterelnök: Gazdaságunk alkalmazkodott a háborúhoz

2023. január 01. 18:41

Meglepő kijelentést tett Denisz Smihal.

2023. január 01. 18:41
null

Az Ekonomicsna Pravda ukrán portál szerint Denisz Smihal ukrán miniszterelnök legutóbbi bejelentésében nem kevesebbet állít, mint hogy az ukrán gazdaság alkalmazkodott a háborús körülményekhez, és készen áll a 2023-as új kihívásokra.

Szerinte az ukrán kormány kontrollálja a gazdasági és pénzügyi folyamatokat.

A kormányfő elmondta, hogy 31,2 milliárd dollárnyi támogatást kaptak, és hogy Nagy-Britannia, Kanada, Ausztrália és az Európai Unió eltörölték az ukrán exportőrök behozatali vámját.

Szakértő: Ukrajnának már nincsen saját gazdasága

Az ukrán miniszterelnök bejelentése a Mandiner olvasói számára azonban azért is meglepő lehet, mert számos közszereplő mellett például Demkó Attila, biztonságpolitikai szakértő is rámutatott, hogy nem nagyon van már saját gazdasága Ukrajnának. Szerinte az ukránok teljes mértékben nyugati segélyekre szorulnak. Erről ide kattintva olvashat bővebben!

Dollármilliárdokba kerül Ukrajna a Nyugatnak

A szakértő értékelésén túl ráadásul tény, hogy Ukrajna a háború kitörése óta folyamatos anyagi támogatásban részesül az Egyesült Államok és az Európai Unió részéről is. Erről itt írtunk bővebben!

 

Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irondome
2023. január 02. 10:40
Javasolom sürgősen elküldeni neki Zacher Gábor tanácsai a másnaposságra: izotóniás ital, taktikai hányás c. tegnapi mandiner cikket, amiben a toxikológus elmondta, mi a teendő, ha valakinek túl erősre sikeredett a szilveszter estéje.
irondome
2023. január 02. 10:37
A szilveszteri vodka hatása.
5m007h 0p3ra70r
2023. január 02. 09:47
"Szerinte az ukrán kormány kontrollálja a gazdasági és pénzügyi folyamatokat." Az ellenkezője azt jelentené hogy a kormány funkcióját veszítette, ő maga pedig képtelen és alkalmatlan a feladatára.
Vakfolt
2023. január 02. 08:59
"Gazdaságunk alkalmazkodott a háborúhoz" Átálltunk tarhálásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!