Demkó Attila: Nincsen már saját gazdasága Ukrajnának

2022. november 02. 19:47

A szakértő szerint Ukrajna teljes mértékben nyugati segélyekre szorul.

2022. november 02. 19:47
null

Demkó Attila a Háború Ukrajnában című műsornak volt a vendége a HírTV-n. Az MCC Geopolitikai műhelyének a vezetője elmondta, hogy Ukrajna utolsó nagy bevételi forrása a gabonaexport volt. Leszögezte Demkó, hogy nem nagyon van már saját gazdasága Ukrajnának. Szerinte az ukránok teljes mértékben nyugati segélyekre szorulnak. 

A szakértő szerint Ukrajna fő problémája az, hogy nem tudják megfelelő hatékonysággal elhárítani az orosz légitámadásokat.

Mint mondta, ez ellen lehet extra védelmet adni Ukrajnának, de szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy minden infrastruktúra védhető lenne ott. Szerinte hosszú vezetékek vannak sokszáz kilóméteren át, amely vezetéket csak egy helyen kell megsemmisíteni.

Demkó hozzátette, össze fog omlani a rendszer. Elmondta, hogy jóval több áramot termeltek, mint amennyire szükségük volt, de az oroszok fokozatosan megsemmisítették a rendszert.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajos75
2022. november 03. 11:52
A hülye ukránokat behúzta a csőbe a nyugat.Nem tanulták meg a történelmet,komoly hadvezéreknek sem sikerült leigázni az oroszokat.Az oroszok okosan nem várták meg amíg átlépi a nato határukat,mert ne legyen senkinek kétsége,hogy vagy megtámadta volna őket a nato,avagy belekényszerítették így őket a háborúba,terjeszkedéssel,puccsal.És nem csak Ukrajnában volt próba erre,Belarusz,Kazahsztán,stb...Nagyon szeretne a nyugat uralkodni O.o. és Kína felett is,de reméljük kudarcot vall.Kinának azonnal le kéne rendeznie Tajvant, a miheztartás végett,támogatnia kell az oroszokat, mert ha O.o.elbukik, Kína lesz a következő célpont.
Reszelő Aladár
2022. november 03. 09:34
Putyin után ukrán szempontból csak rosszabb jöhet. Putyin egyszer majd intéz egy beszédet, hogy halála esetén mit jelent majd az káosz, ahol majd a hadsereg veszi át a hatalmat. Egyrészt a látszat demokráciának vége lesz, másrész minden külföldi tulajdont lefoglalnak majd és semmilyen nyugati cég nem üzletelhet majd. Sem orosz piac, sem orosz nyersanyagok. Hú de hamar lesz Ukraja feláldozható.
ericco
2022. november 03. 09:11
"A szakértő szerint Ukrajna fő problémája az, hogy nem tudják megfelelő hatékonysággal elhárítani az orosz légitámadásokat." Ennek pont az ellenkezoje igaz. Legutobb a kilott raketak, es dronok kb. 90%-t le tudtak lni, mig harom hete ez csak 40-50% volt. Foleg az azota odaszallitott nemet legvedelmi felszerelesek azok, amelyek noveltek a hatekonysagot. Meg par ilyen, es Oroszorszag itt is tehetetlen lesz.
Fila2020
2022. november 03. 07:10
Ukrajna nem szorul támogatásra, gazdasága kitűnően működik, hiszen még arra is volt ereje, hogy ledöntse a turul szobrot, és feltegyen a helyére egy vasvillát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!