Albánia
ÉLŐ
Spanyolország
Horvátország
ÉLŐ
Olaszország

Orbán Viktor azt várja, hogy „nagyon meg tudjuk nyerni az európai választást”

2024. május 19. 12:11

A miniszterelnök szerint a béke melletti érvelés egyben jól felfogott anyagi, gazdasági érdek is.

2024. május 19. 12:11

Nyitókép: Facebook

„A magyarok szerintem nagyon nagy többsége a béke oldalán áll. Ezért is kell, és ezért is várom, hogy nagyon meg tudjuk nyerni az európai választást” – jelentette ki az országjárásáról készült új videójában Orbán Viktor, amelyet a Magyar Nemzet szemlézett. A miniszterelnök szerint a magyarok pontosan tudják, hogy milyen a háború. Volt benne részünk, az idősebbek talán még személyesen is emlékeznek rá. „Tudják, hogy mit, milyen veszteséget okoz az emberéletben, de azt is tudják, hogy tönkrevágja, elsodorja egy ország jól működő gazdaságát is. Ennek a szélén egyensúlyozik most az európai gazdaság. 

Ha bemennek a boltba, látják az árakat, és tudhatják, hogy azok nem békebeli árak” 

– mutatott rá Orbán Viktor. Hozzátette: ma azért magasak az árak, mert háború van, az megnöveli a hitelek kamatát, megnöveli az energiaköltséget, így a szállításköltséget, a vállalkozók óvatosabbak lesznek, nagyobb tartalékot képeznek, ami megnehezíti az emberek életét.

„Tehát amikor a béke mellett érvelünk, akkor nemcsak a keresztény humánum beszél belőlünk, nemcsak a magyar történelem tanulsága beszél belőlünk, hanem a jól felfogott anyagi, gazdasági érdekünk is.

Nekünk tűzszünet kell, béketárgyalások, és a háború minél gyorsabb lezárása” – mondta a kormányfő.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2024. május 21. 14:38
A béke melletti érvelés fontos dolog, van olyan jóban az orosz rezsimmel, hogy megpróbálhatná!
cccbasatu
2024. május 20. 19:13
Orbán szerint megnyerik a választásokat! Azt a faszt mondja erre a grófnő zavarát leplezve!
Kristály
2024. május 20. 10:28
Úgy látszik a libsi anyukák szivesen temetnék fiaikat.
Gabriela
2024. május 19. 21:54
Nagyon remélem, hogy mindenki elmegy szavazni. Nagy a tét. Aki nem megy, az ne merjen az EU politikajan felhaborodni. Nincs hozza joga! Most van lehetöség valtoztatni rajta. Legalabb probaljuk meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!