Tarjányi: Az a realitás, hogy Ukrajnában százezres nagyságrendben vannak a halottak és sebesültek

2023. január 21. 09:53

A szakértő szerint Geraszimov kinevezése azt mutatja, hogy Oroszországnak esze ágában sincs békét kötni, hanem emelték a tétet.

2023. január 21. 09:53
null

„Az utóbbi időben Bahmutnál, vagy az ukránn támadó alakulatoknál Herszon térségében pokoliak a veszteségei Ukrajnának” – mondta a Spirit FM Ostrom című műsorában Tarjányi Péter.

A biztonságpolitikai szakértő kijelentette: egyértelműen hazugságok azok a rendszeres ukrán közlések, hogy 120 ezer körüli halottja van Oroszországnak, és ennek ötöde-hatoda Ukrajnának.

„Akik azt mondják, hogy Oroszország automatikus nyerésre áll, – ami egyébként nem igaz – azok azért mondják, mert egy 40 milliós nemzet áll szemben egy 140 millióssal” – tette hozzá.

A hogyan továbbról a szakértő elmondta: a jövő nagyon függ a közeljövőben várhatóan sorra kerülő ütközetektől.

Ha azokkal a technológiákkal, amiről Davosban beszéltek, ha rendelkezni fog Ukrajna, akkor egy kisebb haderővel is sikeresen fel lehet venni a harcot akár az egyesített orosz-belorusz támadókkal – hangzott el a műsorban, de Tarjányi hozzátette: a modern technikákra való kiképzés mindig időbe kerül.

Szurovikin leváltásáról Tarjányi azt mondta: ez semmiképpen nem lefokozás, hanem az történt, hogy fölé helyezték Geraszimovot, aki most már egy személyben irányítja a háborút. Ez szerinte azt is mutatja, hogy Oroszországnak esze ágában sincs békét kötni, hanem emelték a tétet.

Geraszimov fölött a parancsnoki láncban ugyanis már csak Sojgu és maga Vlagyimir Putyin van.

Nyitókép: MTI/EPA/George Ivancsenko

Összesen 324 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. január 22. 01:01
Tarjányi: Az a realitás, hogy Ukrajnában százezres nagyságrendben vannak a halottak és sebesültek! XDDDD orosz halottak és sebesültek?!
Himalája
2023. január 21. 21:25
Meghallgattam egy internetes rádió interjúalanyát. Az alany egy Texaszi illető volt, aki a Donyeckiaiak oldalán harcolt. Nem zsoldért, meggyőződésből. Így talán nem nevezhető zsoldosnak. Kb. néhány hete megsérült. Véleménye szerint az emberi veszteségek 5:1 az oroszok javára. Ha ez igaz, akkor az ukránok nagyon hazudnak.
pitypang1125
2023. január 21. 19:58
Ez is csak egy szagértő. Minden bizonnyal az a reális, hogy akiket hónapok óta lőnek folyamatosan tűzérséggel, azoknak kevesebb a halott, illetve nyomorék legénysége. Abszolút hihető.
kivancsijani
2023. január 21. 19:38
Önámítás az orosz veszteségek felnagyítása. Egyrészt igazolatlan és igazolhatatlan, másrészt nem jön ki a matek sehogy, hiszen nyugati elemzők szerint kb 200 ezres sereggel mentek neki az ukiknak az oroszok, és a mozgósított tartalékosok még nagyrészt nincsenek a front első vonalában. Akkor kik vannak ott? A ruszki veszteség lehet kb 50-100, míg az uki kb 200 vagy a fölött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!