Ismét emel a Barátság kőolajvezeték tranzitdíján Ukrajna

2022. december 26. 20:15

Az ukránok azzal indokolják az áremelést, hogy az ország elleni orosz támadások következtében áram- és üzemanyaghiány keletkezett.

2022. december 26. 20:15
null

Az orosz tranzitcég, a Transznyefty közleménye szerint a Barátság vezetéken a fehéroroszországi kőolajfinomítókban feldolgozott olajat küldik tovább nyugatra: Lengyelországba, Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába – idézte a cég közleményét a HVG. Ismeretes, hogy  Ukrajna már áprilisban is emelte a díjat, így a teljes évre kivetített drágulás 51 százalékos.

Az ukránok azzal indokolják az áremelést, hogy

az ország elleni orosz támadások következtében áram- és üzemanyaghiány keletkezett, ami ezen a téren is drágulást eredményezett.

A Barátság vezetéken idén több alkalommal is szünetelt a szállítás, legutóbb azért, mert az egyik orosz rakéta megrongálta vezetéket ellátó áramelosztók egyikét.

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 261 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisspiroska
2022. december 28. 11:44
Novák Katalin mehet megint leszopni azt a kis buzit!
brekker
2022. december 27. 20:44
Amúgy meg csak a pipáját szívja a fák árnyékában, míg a sváb iparkodik. Valami középkori leírás szólt így.
brekker
2022. december 27. 20:40
Magyar ember szereti az egyenlő versenyt (reménytelen), de azért lovagias úriember (reménytelenül hülye). :)
brekker
2022. december 27. 20:18
@bunko_jobbos Nekünk az maradt, hogy a későn jött zsidóknak teremtsünk egy balkáni Svájcot. Valahogy a kazárok rá vannak izgulva a magyar nyelvre. Aztán majd meglátjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!