Ez nem egy civil szervezet – így szállt bele Schiffer az Action for Democracybe (VIDEÓ)

2022. december 07. 17:43

Nem kímélte a baloldalt az ügyvéd.

2022. december 07. 17:43
null

A 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor eheti adásában a magyar baloldal országgyűlési kampánya körül kirobbant és egyre tovább gyűrűző botrány volt a téma. Lánczi Tamás vendégei ezúttal Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője, Schiffer András ügyvéd és Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnöke voltak.

„Ha valaki demokrata és a magyar haza érdekében cselekszik, akkor egy pillanatig nem gondolhatja azt, hogy az amerikai energiaóriások érdekei bármikor egybeesnek egy magyar lakótelepi lakás érdekeivel” – fejtette ki Schiffer András.

Ez nem egy civil szervezet 

– szögezte le az ügyvéd az Action for Democracyval kapcsolatban. Hozzátette: ha megnézzük a stáblistáját, még véletlenül sincs benne egy olyan kutató, tudós, újságíró, akinek egyébként a hivatalos Amerikához semmi köze.

Olyan emberek fémjelzik ezt az NGO-t, akik az amerikai energiapolitika alkotásnak a különböző agytrösztjeiben ott vannak – fogalmazott Schiffer. „Hogyan képzeli el valaki, hogy a magyar háztartások érdekében fog politikát csinálni, hogyha közben a lóvét az amerikai energiaóriásokhoz becsatornázott emberek által fémjelzett emberektől kapja?” – tette fel a kérdést az ügyvéd.

Az adás vonatkozó részét alább nézheti vissza:

A teljes adás: 

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2022. december 08. 16:03
A libsik egyetlen civil szervezetet sem alapítottak. Milliárdosok kitartott ringyói.
Carcess
2022. december 08. 06:41
ha horn geci benne van akkor nem nézem mert úgy hazudik, hogy a tévém épsége nem lenne biztosítva
Namond
2022. december 08. 05:45
Schiffer Andrásnak igaza van, az Action for Democraty nem civil szervezet, ami nem csak tagjaiból, tisztségviselőiből, de közzé tett céljáról, törekvéseiből is nyilvánvaló. Vajon az US-ban, hogy van bejegyezve? Lobbi vagy ügynök szervezetként? Az orbánkormányok nagy mulasztása, hogy az ilyen jellegű szervezetek a civil törvény hatálya alá tartoznak, hogy nincs ügynök törvényünk. Sőt az is, hogy nem értelmezik a közéleti, kulturális terror fogalmát és az elkövető szervezeteket nem tiltják ki az országból.
5m007h 0p3ra70r
2022. december 07. 21:18
A HVG is megírta hogy azért nem CIA hátterű a dolog, mert a CIA nem is így dolgozik. Nem volt túl meggyőző az érvelés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!