Kiderült: Ferenc pápa évekkel ezelőtt aláírta lemondását

2022. december 18. 10:44

Elővigyázatosságból tette.

2022. december 18. 10:44
null

Ferenc pápa már 2013-ban aláírta lemondó nyilatkozatát arra az esetre,

ha súlyos és állandó egészségi problémák miatt képtelenné válna teljesíteni a pápasággal járó kötelezettségeit

– derült ki egy vasárnap nyilvánosságra hozott interjúból.

Ferenc pápa az ABC spanyol lapnak elmondta, hogy a levelet az akkori vatikáni államtitkárnak, Tarcisio Bertone bíborosnak adta át.

A XVI. Benedek pápa által kinevezett Bertone még hat hónapig volt vatikáni államtitkár Ferenc 2013. március 13-i megválasztását követően.

Lemondana, ha az egészségügyi állapota indokolná

Ferenc pápa korábban többször leszögezte, hogy

lemondana, ha egészségügyi okokból képtelenné válna irányítani az 1,3 milliárd hívővel rendelkező római katolikus egyházat.

A katolikus egyházfő – aki szombaton ünnepelte 86. születésnapját – térdproblémáit leszámítva egyelőre jó egészségnek örvend.

Ferenc pápa háromszor utazott külföldre az elmúlt fél évben. A tervek szerint 2023. január 31-e és február 5-e között a Kongói Demokratikus Köztársaságba, illetve Dél-Szudánba látogat el.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP pool/Gregorio Borgia

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2022. december 18. 18:16
Ferenc pápa nemzetközileg is népszerű, vallásoktól függetlenül, mert szeretné a vallások közötti megbékélést. Ezért nem hangsúlyozza ki a világ keresztényeinek üldözését vagy meggyilkolását. A Szent Péter tér vasárnap délben mindig tele van hívőkkel és kiváncsiskodó turistákkal. Bárhova hívták eddig, ellátogatott kivéve Ukrajnát és Oroszországot. Bár ez utóbbi országba nem kapott még meghívást. Nem akar részrehajló lenni, ő a békét sürgeti. Ratzinger pápa még mindig a Vatikánban él és továbbra is pápa, Ferenc pápa a Casa di S. Martaban lakik szerényebb körülmények között és időnként találkoznak nagy egyetértésben. Nem baj az, ha egy pápa időben lemond, mielőtt teljesen leépülne testileg és szellemileg. Ezt egyes politikusok is megtehetnék, ha már nagyon idősek.
Lajoss
2022. december 18. 13:24
A jóIsten tartsa meg még sokáig,erőben,egészségben!
zara
2022. december 18. 11:38
egy háborúpárti globalista komcsi... az állami tv meg nyalja a seggét...
Gyzoltan
2022. december 18. 11:30
Szisztematikus a kereszténység felszámolása, lejáratása, megsemmisítése, melynek nemtelen eszköze ez az alak, ez a fazon! A zsidóság tradicionális kereszténygyűlölete beteljesedni látszik, s még csak védekezni sem lehet ellene, mert a rafináltan rohadt ideológiájuk biztosítja, hogy bárkire ráhúzhassák az antiszemitizmus kirekesztő, megbélyegző bélyegét..! Rossz vége lesz az emberiségnek, ha hamarosan nem omlik össze a zsidóság hazugságból épített kártyavára..! -pedig annyi, de annyi komoly figyelmeztetést kaptunk: MÁRIA TERÉZIA, Ausztria, Magyarország és Csehország királynője (1771-1789) "A továbbiakban egy zsidó sem maradhat itt, mindegy milyen indoklással írásos engedélyem nélkül. Nem ismerek egy másik kellemetlen kártevőt az államon belül, mint ezt a fajt, akik csalásukkal, uzsorájukkal és pénzkölcsönzésükkel elszegényítik az embereket és semmitől sem riadnak vissza, amit egy tisztességes ember nem csinál. Következésképpen amennyire csak lehet, meg kell szabadulnunk tőlük." LISZT FERENC, Híres zeneszerzőtől E.N Sanctuary's ezredes "Így néznek ki ezek a dolgok" c. művéből, 278. oldal: "El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, akik között zsidók laknak, fel kell tennie a kérdést, hogy mindannyiukat kiutasítja, és ez a kérdés az élet és halál kérdése lesz, az egészség vagy krónikus betegség kérdése, a békés létezés vagy az állandó szociális láz kérdése." MINDSZENTY BÍBOROS, Magyar Bíboros, a B'nai B'rith figyelőből 1949 január 28-án: "Magyarország bajcsinálói a zsidók. Demoralizálják országunkat és ők annak a forradalmi bandának a vezetői, akik az országot kínpadra vonják." Ténykérdés, a mai Magyarországot a zsidóság jelenti! Korlátlanul, és gátlástalanul uralják az országot, az ország népét! De! -de nem a mi lehetséges feladatunk a "világmegváltás", a rövidebbet mi húznánk, mint már annyiszor... A magyarság már többszörösen lett kivéreztetve, s máig is tapasztalhatjuk az internacionalista zsidóság, a nemzetközi maffia-zsidóság magyarságellenes tevékenységét! Az Isten segítse meg a magyarságot, hogy legyen erőnk a túléléshez!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!