Zelenszkij: Tudom, hogy egyesek noszogatnak ez ügyben, de nem látok okot a tárgyalásra

2022. december 17. 08:30

Hitlerhez hasonlította az orosz vezetést, és Macronnak is odaszúrt az ukrán elnök egy friss interjúban.

2022. december 17. 08:30
null

Volodimir Zelenszkij ismét interjút adott, ezúttal egy francia televíziónak, ebben az ukrán elnök arról beszél:

Nagyon nehéz párbeszédbe bocsátkozni valakivel, ha te fegyvertelen vagy, nála pedig géppisztoly van, vagy atomfegyver, ami még rosszabb”.

Az ukrán elnök szerint Putyinnal nem lehet tárgyalni. Szerinte az orosz elnök februári háborúja nem jelent abból szempontból újdonságot, „mert azt csinálja, amit Hitlerék”.

Zelenszkij az oroszok atomfegyveres fenyegetéseiről is megszólalt:

maga a tény, hogy beszélnek róla, azt mutatja, hogy gyengék, és hogy elmebetegek” 

Kérdésre válaszolva azonban hozzátette: a Kreml rendszerének megbuktatása mindenekelőtt az oroszok dolga, „az ő népüknek kell ezt megtennie, mert ők azok, akiket megfosztottak szabadságjogaiktól, a választás szabadságától, akiket az elszigeteltség állapotába taszítottak” – jelentette ki az ukrán államfő, aki végezetül odaszúrt Macronnak is. 

Végezetül Emmanuel Macron is szóba került, a francia elnök ugyanis továbbra is összeköttetésben van Vlagyimir Putyinnal. Mint mondta, a francia elnöknek joga van ehhez, ez nem probléma, „de ez így van 2019 óta, nem hiszem, hogy meghozza a gyümölcsét”.

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frutti
2022. december 19. 09:43
Show műsor a háború?
masikhozzaszolo
2022. december 18. 18:19
Meg lennék lepve, ha ő még tárgyalna. Hol lesz ő már akkor!
Rivulus
2022. december 18. 15:47
Minszki egyezmény is egy átcseszés volt.Ki kell mondani,Ukrajna káros az emberi egézségre, ezért felszámolni ugy kell mint az USA csinálta afrikában az ebolával,felégetni...
olajfa1
2022. december 18. 15:11
A vak tényleg nem lát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!