„Putyin séfje” figyelmeztette az orosz oligarchákat

2022. december 25. 17:45

Jevgenyij Prigozsin szerint az orosz oligarchák keveset tesznek az orosz háborús erőfeszítések érdekében.

2022. december 25. 17:45
null

Az orosz oligarchák és tehetősek keveset tesznek az orosz háborús erőfeszítések érdekében – nehezményezte Jevgenyij Prigozsin üzletember, a Wagner zsoldoscsoport alapítója.

– hangoztatta a 61 éves üzletember az állami RT televíziónak adott szombati interjújában. Felvetette, hogy ezektől a honfitársaitól mindent el kellene venni, így szerinte akkor talán rá lehetne őket venni a háborús erőfeszítések támogatására.

„Meg kell válni mindentől, amije az embernek van”

„Valamikor fel kell fogni, hogy meg kell válni mindentől, amije az embernek van, tehát a csábító világtól, az éttermektől, az üdülőktől, a dácsáktól és az úszómedencéktől. Minél hamarabb veszik el mindezt tőlük, annál jobb” – jelentette ki. Prigozsin sok másik gazdag orosz üzletemberhez hasonlóan nyugati szankciós listákra került az ukrajnai orosz invázió támogatása miatt.

Prigozsin szombaton Szentpéterváron rész vett a Wagner-csoport Ukrajnában elesett egyik harcosának temetésén. Az orosz sajtó mindezt szenzációként kezelte, mivel az üzletember az utóbbi időben ugyan gyakrabban nyilatkozott, de kamerák előtt nem mutatkozott.

(MTI)

Nyitóképen Vlagyimir Putyin és Jevgenyij Prigozsin. Fotó: Alekszej Druzsinyin / SPUTNIK / AFP

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2022. december 26. 09:40
Prigozsin mutasson példát, menjen harcolni...
RasPutin
2022. december 26. 08:52
Ez a faszkalap szakács nyeri meg az ukránoknak a háborút.:)))))))) Putinnak annyi és a szakácsnak is. Az oligarchák akik legtöbbje valahol még kormányzó is kinyírják a két vén buzit és régiókra szabdalják Oroszországot mint az afrikai hadurak.
Alternativ valóság
2022. december 26. 02:53
tday 2022. december 25. 21:01 @Tuners Beteg lehet, igen jobbulást neki!! A magadfajták újbeszél nyelve: A politikai fogalmak jelentésében bekövetkező változás korunk egyik legfigyelemreméltóbb jszelensége. Egy szemantikai forradalom az ellentétükké változtatja a szavak hagyományos jelentését. George Orwell kiválóan bemutatta ezt a jelenséget 1984 című regényében. Óceánia pártjának három szlogenje közül a második úgy szól: „a szabadság szolgaság”. Podcast webshop Bejegyzések Gyűjtemények Könyvtár Telegram Támogasd az oldalt ♥ 0 You are currently viewing Ludwig von Mises – A szabadság szolgaság A politikai fogalmak jelentésében bekövetkező változás korunk egyik legfigyelemreméltóbb jszelensége. Egy szemantikai forradalom az ellentétükké változtatja a szavak hagyományos jelentését. George Orwell kiválóan bemutatta ezt a jelenséget 1984 című regényében. Óceánia pártjának három szlogenje közül a második úgy szól: „a szabadság szolgaság”. A „progresszív” értelmiségiek szerint az Orwell által festett kép hisztérikus: azt kiáltják, hogy soha senki nem mondana efféle nonszensz dolgokat. Sajnos a tények meghazudtolják a tagadásukat. Számos kortárs szerző művében arra bukkanhatunk, hogy felszabadító intézkedésként, a szabadság útján tett lépésként tüntetik fel az államhatalom mindennemű kiterjesztését és az egyén döntési szabadságának minden korlátozását. Ez az érvelés a végső logikai konklúzióig elvezetve ahhoz a következtetéshez vezet, hogy a szocializmus – amely teljesen eltörli az egyén lehetőségét élete és tettei önálló tervezésére – elhozza a tökéletes szabadságot. Ebből az okfejtésből született a szocialisták és a kommunisták azon ötlete, hogy maguknak tulajdonítsák a liberális jelzőt.
Alternativ valóság
2022. december 26. 02:49
tday 2022. december 25. 21:01 @Tuners Beteg lehet, igen jobbulást neki!! Nyilván, aki nem a magadfajták újbeszél nyelvet beszéli, az csakis beteg lehet. Az aki nem akarja mindenét is odaadni a náci ukránoknak -ahogy az új, a régebbinél rosszabb berlini ukrán nagykövet mondta - az csakis bolond lehet, de lehet hogy rasszista fasziszta pista is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!