Háborúkutató Intézet: Nő az ellentét a Wagner-csoport és a donyecki szakadárok között

2022. december 18. 09:01

Ellentmondásosnak bizonyultak Denisz Puszilin és Jevgenyij Prigozsin nyilatkozatai.

2022. december 18. 09:01
null

Az amerikai székhelyű Háborúkutató Intézet (IWS) arról számolt be egyik legújabb jelentésében, hogy a Bahmut körül zajló orosz offenzívák „további éket vernek” a Donyecki Népköztársaság erői (DNR) és Jevgenyij Prigozsin Wagner-csoportjának csapatai közé.

A szakadárok vezetője, Denisz Puszilin december 17-én azt állította, hogy mind a DNR, mind a Wagner-egységek összezárnak az ukrán csapatok ellen Bakhmutban.
Erre a kijelentésre több háborús blog is reagált, és

hangsúlyozva, hogy az offenzív erőfeszítéseket ezen a területen kizárólag a Wagner-csoport vezeti.

IWS: A Wagner-csoport a jövőben is hozzájárul majd az orosz hadsereg megosztottsághoz

Az Intézet elemzői úgy vélk, hogy a Puszilin állításai és a Prigozsin által tett nyilatkozatok közötti eltérések arra utalnak, hogy a DNR és a Wagner-csoport között egy „folyamatosan növekvő szakadék van”.

A Wagner-csoport szerepe a Bahmut körüli műveletekben valószínűleg továbbra is hozzájárul majd az orosz hadsereg különböző frakciói közötti megosztottsághoz, és lejáratja a DNR hatóságait és az általuk irányított erőket – írta az IWS.

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: FADEL SENNA / AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madar299
2022. december 18. 11:21
Ezt a TASZ még nem erősítette meg !
zara
2022. december 18. 11:06
propaganda...
Kétes
2022. december 18. 11:00
Mindent értek! A Wagner csoport mindenkivel összeveszett, kezdve Putyinnal és a szakadárok vezetőivel! De akkor ki fizeti őket, hogy harcoljanak? Talán Zselé, vagy a brit hírszerzés? És honnan kapják a fegyvereket és miért toborozhatnak a ruszki börtönöben? Tudja valaki?
Tuners
2022. december 18. 10:47
Akkor jó. Az Orosz hadsereg ma is szétesett, az ukránok ma is nyertek, a háború már csak jó sokáig fog tartani. Ma is megtudtuk. Köszi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!