Donbaszban tisztelgett az ukrán katonák hősiessége előtt Zelenszkij

2022. december 06. 18:25

Ukrán közlés szerint eközben kiújultak a harcok a donyecki régióban.

2022. december 06. 18:25
null

Az ukrán határtól mintegy 300 kilométernyire, a Kurszk régióban egy katonai repteret ért dróntámadás az oroszok „terrorista” támadásnak minősítették. Az incidensért Moszkva egyértelműen Kijevet tette felelőssé, akárcsak az előző napi, két hasonló légibázist ért csapásért – számolt be az Euronews.

A portál idézte a kurszki kormányzót is, aki úgy fogalmazott;

A kurszki repülőtér területén keletkezett tűzzel összefüggésben két iskolában a tanítás törléséről döntöttünk” – derült ki a közlésből.

A dróntámadások akkor történtek, amikor Volodimir Zelenszkij meglepetésszerű látogatást tett Donyeckben, ahol tisztelgett a leghevesebb harcokban részt vevő ukrán katonák előtt – tették hozzá.

„Megtiszteltetés, hogy most itt lehetek a védelmezőinkkel, Donbászban”

Az ukrán elnök a közösségi oldalán közzétett videójához fűzött kísérőszövgben azt írta: „Ukrajna keleti része ma a legnehezebb irány.

Hiszem, hogy legközelebb az ukrajnai Donyeckben, Luhanszkban találkozunk, és biztos vagyok benne, hogy a Krímben is. Köszönöm ezt a kitartást és erőt. Ti vagytok függetlenségünk előőrse”.

A vonatkozó felvételt alább tekinthetik meg:

Zelenszkij Harkiv környékét is felkereste. Ott egy kórházat látogatott meg, ahol a sebesült ukrán védőket kezelik. Nekik mielőbbi jobbulást kívánt. Majd megszólította azokat is, akik az ukrán katonaság egészségét támogatják, a harci orvosokat.

– hangzott el a videóban.

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2022. december 07. 11:59
" legközelebb az ukrajnai Donyeckben, Luhanszkban találkozunk, és biztos vagyok benne, hogy a Krímben is" Ha csak nem csíkos ruhában, vezetőszáron.
Alcofrybas
2022. december 07. 08:51
Náci, zsidó – két jó barát, együtt harcol, s veri
mokány
2022. december 07. 07:58
A hátsó alak az a testőr ?
dragstar
2022. december 07. 04:15
Jól csináltad Vlagyimir
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!