Drónnal támadtak egy orosz légibázisra hétfőn

2022. december 06. 11:11

Két katona, és két stratégiai bombázó is megsérült.

2022. december 06. 11:11

Két orosz katonai repülőtéren robbanások történtek – írta meg hétfő cikkében a Politico. A lap szerint a két objektum közül legalább az egyiket Moszkva az Ukrajna elleni légicsapásokra tartja fenn.

Dróntámadás érte a légibázist

Az orosz és ukrán közösségi médiában közzétett felvételek szerint egy drón csapódott be az ukrán határtól több mint 600 kilométerre keletre fekvő Szaratov régióban lévő Engels-2 légibázison. Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminisztérium tanácsadója elmondta, hogy Oroszország a légibázist Ukrajna elleni rakétacsapásokhoz használja a háború kezdete óta.

– tette hozzá Gerascsenko, összefoglalva a hétfői médiajelentéseket.

Roman Busargin szaratovi területi kormányzó a közösségi médiában közölte, hogy „a város lakónegyedeiben nem történtek rendkívüli események. Nincs ok az aggodalomra. A polgári infrastruktúra nem sérült meg”.

.

Az orosz média arról is beszámolt, hogy egy másik robbanás egy Moszkvától mintegy 200 kilométerre délkeletre fekvő Rjazany városon kívüli repülőteret ért.

A robbanás a repülőtér parkolójában történt, három ember meghalt, öten pedig megsérültek

– jelentette a TASZSZ orosz állami hírügynökség. Hozzátették: a repülőtéren egy üzemanyagtartály felrobbanása miatt haltak meg az emberek.

Szarkasztikus ukrán reakció

A Politico szerint az ukrán katonai parancsnokság nem volt hajlandó kommentálni a történteket. Jurij Ignat, az ukrán légierő szóvivője a közösségi médiában a robbanásokról szóló beszámolót egy ironikus kérdéssel tette közzé: „Ki tette ezt?”„Két stratégiai bombázó megsérült. Vannak halottak és sebesültek. [Mi] gyászolunk” – írta szarkasztikusan.

Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalának tanácsadója azt mondta, hogy „ha valamit más országok légterébe indítanak, akkor előbb-utóbb az ismeretlen repülő tárgyak visszatérnek a kiindulási pontra”.

A Föld kerek – fedezte fel Galileo. A Kremlben nem tanultak csillagászatot

– tette hozzá.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2022. december 06. 12:54
Dakota közhely : " A gomba nem étel . A sör nem ital . A medve nem játék .
Haramia
2022. december 06. 12:24
Nehogy az arcukra fagyjon cinikus humoruk az ukránoknak. Moszkva ellenlépése borítékolható.
Jajdejónekünk
2022. december 06. 12:05
A Orbán egyre jobban elszemtelenedik.
Madasa Hatter
2022. december 06. 11:36
Kíváncsi leszek az ukránok nagy arcára amikor nem jön több fegyver és pénz nyugatról az oroszok meg nekidurálják magukat és ledózerolják mondjuk kijevet egy atomfegyverrel. Akkor nem lesz ekkora arcuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!