Belép a háborúba Belarusz? Putyin Minszkbe megy, hogy Lukasenkával tárgyaljon

2022. december 16. 10:31

Háború, gazdaság és kereskedelem lesz az asztalon.

2022. december 16. 10:31
null

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy meglepetést okozott Putyin bejelentése Oroszország gazdasági helyzetéről. Az elemzői várakozásoktól jelentősen eltér az orosz gazdaság idei eredménye.

December 19-én Aljakszandr Lukasenka belorusz államfő Minszkben találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel – írja a belorusz média.

A tárgyalási napon az államfők részletesen megvitatják a korábban elfogadott szakszervezeti programok végrehajtását. Elsősorban a kereskedelmi és gazdasági együttműködés kérdéseiről, a közös együttműködési projektekről lesz szó, kiemelten az import helyettesítéséről – olvasható a hivatalos jelentésben. Hozzáteszik, hogy a tárgyalások fontos témája lesz az energiaszektorbeli együttműködés.

A moszkvater.com oldalon Stier Gábor a napokban arról értekezett; egyre több olyan hír jelenik meg, amely azt sugallja, hogy Belarusz is belép a háborúba. Cikkében felidézte, brit források már egyenesen a mozgósítás megkezdéséről beszélnek, amelyet mintha csak megerősítene, hogy Lukasenka elnök elrendelte a fegyveres erők harckészültségének ellenőrzését. 

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Mihail Mecel

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. december 16. 16:29
A minszki egyezmény apróbetűs részét megy megtekinteni. Amit nem tartott be sem Poros Enko, sem Zselé.
Akitlosz
2022. december 16. 11:49
Az, hogy az orosz gazdaság eredménye jelentősen eltér az elemzői várakozásoktól ugyan nem meglepetés, hanem az "elemzők" haszontalanságának a bizonyítéka.
Akitlosz
2022. december 16. 11:48
"Belép a háborúba Belarusz?" Már március elsején belépett. Legalábbis, ha hihetünk a Mandinernek. "Belarusz belépett a háborúba" https://mandiner.hu/cikk/20220301_sea_belarusz_orosz_ukran_haboru Amúgy Fehéroroszországnak hívják magyarul az országot, de ez apróság, már nyilvánvaló, hogy a magyar nyelv sem az erőssége a Mandinernek.
Coupdetat
2022. december 16. 11:17
Biztos a nagy sikerek miatt csatlakoznak .... :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!