Gondolkodni kell, mit ajánlunk Putyinnak, ha beleegyezik a tárgyalásokba – vetette fel Macron

2022. december 04. 13:16

A francia elnök szerint Európának foglalkoznia kell az orosz elnök félelmeivel.

2022. december 04. 13:16
null

A Reuters Emmanuel Macron francia elnök szombati szavait tolmácsolja:

ha Putyin elnök beleegyezik a háború befejezéséről szóló tárgyalásokba”.

Macron szerint Európának foglalkoznia kell Putyin félelmével: foglalkozni kell azzal, hogy a NATO Putyin „küszöbéig érhet, kapujában állhat” – vagyis kell az Oroszországot fenyegető fegyverek telepítésével, amelyek viszont Európa biztonsági rendszerét jelentik majd. „Ez a téma a béke témáinak része lesz, ezért fel kell készítenünk, hogy mire vagyunk készek, hogyan védjük meg szövetségeseinket és tagállamainkat, és hogyan adjunk garanciákat Oroszországnak azon a napon, amikor visszatér a tárgyalóasztalhoz” – szögezte le a francia elnök.

Nyitóképen: Emmanuel Macron (fotó: Ludovic Marin / POOL / AFP)

 

 

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2022. december 04. 18:29
Egyetlen pc média sem pergeti vissza a még háború előtti orosz követeléseket. Macronnak igaza van, ezzel kellene kezdeni a béketárgyalások előkészítését. 1) Nyelvi használat az orosz kisebbségeknek (de él még számos más kisebbség is Ukrajnában. 2) A Krim és Donbass autonómiája. A Krim félszigeten áll P. villája. Most az Oroszországgal összekötő hid egy részét felrobbantották (nem derült ki, hogy maguk az oroszok avagy az ukrán partizánok tették). 3) A Nato ne terjeszkedjen Oroszország határáig. Tehát Ukrajna, Finnország ne lépjen be a Natoba. 4) Ne szabja meg nekik az EU a gáz és olaj maximális értékét. 5) Az orosz oligarchák nyugati bankszámláit nem blokkolják és ingatlanaikat ne foglalják le, pl. Londonban stb és a tengerpartokon. 6) Nyugat hagyja abba a fegyverszállítást Ukrajnának 7) Az orosz kultúrát ne szabotálják. (operákat, színdarabokat, prózát, verseket, festőket stb.)
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2022. december 04. 18:04
Ezek nagyon bölcs szavak lettek volna egy évvel ezelőtt
Lami
2022. december 04. 17:39
Az ukránoknak le kell mondani területekröl. Volt már ilyen a történelemben Trianonban szivesen megrajzolják a határokat. zselé a végén meg csak alá irja.
stug
2022. december 04. 17:06
Golyót vagy kötelet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!