„Ez a fickó igazi hős!” – Zelenszkij kitüntetést adott át Joe Bidennek

2022. december 21. 21:06

Ha már ellátogatott Amerikába, nem érkezett üres kézzel az ukrán elnök.

2022. december 21. 21:06
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök átadta egy ukrán katona kitüntetését Joe Biden amerikai elnöknek, miután a két vezető a Fehér Házban találkozott. Zelenszkij megköszönte Biden és az amerikai kongresszus támogatását, és elismerését fejezte ki az amerikai népnek is.

„Nagyon köszönöm, elnök úr. Természetesen köszönöm a kétpárti támogatást, köszönöm a Kongresszusnak, és köszönöm az egyszerű emberek által az önök egyszerű embereinek, az amerikaiaknak. Igazán nagyra értékelem” – mondta. Zelenszkij ezután átadta Bidennek a hősi kitüntetést, amelyet elmondása szerint a Donbász térségében harcoló ukrán hadsereg egyik századosától kapott.

„Egy fickó, aki tényleg, tényleg hős, igazi százados, és megkért, hogy adjam át a kitüntetését, és megkért, hogy adjam át a kitüntetését Biden elnök úrnak” – mondta Zelenszkij. „Ő nagyon bátor, és azt mondta, hogy adjam át a nagyon bátor elnöknek, és én szeretném átadni, ez egy kereszt a katonai érdemekért”.

„Az év nagy komédiása", „amerikai bábu" - így reagáltak a franciák arra, hogy Zelenszkij lett az év embere

A Time is Volodimir Zelenszkijt választotta az év emberének (az ukrán néplélekkel egyetemben). Korábban a Financial Times is az ukrán elnököt tartotta a legérdemesebbnek .

Nyitókép: Brendan SMIALOWSKI / AFP

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lanter
2022. december 22. 23:14
Felfújt drogos bohoc a vegnapjait unnepli...
Picuj
2022. december 22. 20:12
Két gazember egymást szopkodja. Na mentem hányni.
machet
2022. december 22. 16:41
És a színdarab megy tovább.
KBA98
2022. december 22. 16:36
Amikor két hülye találkozik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!