„A társadalom még hetekig szenvedni fog” – Hollandia-szerte zavargásokba fulladt a marokkóiak meccsünneplése

2022. december 11. 13:30

Nem csak Párizs és Brüsszel utcáin „ünnepeltek” a marokkói szurkolók.

2022. december 11. 13:30
null

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, összecsaptak Párizs utcáin a marokkóiak a rendőrökkel. (Előtte pedig november végén brutális zavargás tört ki szintén Brüsszelben, amikor Belgiumot verték el, december elején pedig Hollandiában ment a banzáj.)

A rohamrendőrséget kellett bevetni Hollandiában is.

Az NL Times számolt be a hollandiai zavargásokról, elmondásuk szerint Lombokban, Utrecht egyik városrészében olyan veszélyes helyzet alakult ki, hogy a rohamrendőröket, valamint a rendőrség taktikai egységeit is be kellett vetni. Mint írták, „a randalírozók elkezdtek rombolni, nehéz tűzijátékokat dobáltak, és agresszívvá váltak a rendőrökkel szemben.”

A rendőrség szerint az este ünnepélyesen kezdődött, de az idő előrehaladtával „zorddá” vált. Rotterdamban is kövekkel dobálták meg a rendőröket, lovasrendőrök tudták csak szétoszlatni a tömeget. A rendfenntartók több letartóztatást is végrehajtottak.

Amszterdamban és Hágában is hasonló volt a helyzet. Mindkét városban sürgősségi rendeletet adtak ki, melyek értelmében a rendőrök letartóztathatták azokat az embereket, akik nem voltak hajlandóak eleget tenni utasításaiknak. A járókelők szerint tűzijátékokat dobtak a marokkói származású „ünneplők” a rohamrendőrökre.

Nyilatkozott a rendőrszakszervezet is

A rendőrszakszervezet, az ACP csalódottan nyilatkozott „egy újabb erőszakkal teli estéről” a katari labdarúgó-világbajnokságon Marokkó által megnyert labdarúgó-mérkőzés után. „Rendőreinket ismét nagy számban bevetették az ország különböző pontjain” – közölte a szakszervezet.

Térjenek haza biztonságban!” – írta a szakszervezet a Twitteren.

Nyitókép: OLAF KRAAK / ANP MAG / ANP via AFP

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik