Az EU történelmi botrányáról beszél Daniel Freund a brüsszeli razziák kapcsán

2022. december 11. 08:14

Ezúttal nem orbánozott a német zöld képviselő: az EP görög szocialista alelnökét is elsodró korrupciós botrány kapcsán szólalt meg.

2022. december 11. 08:14
null

Mint arról lapunk is beszámolt: péntek este nagyszabású razziát tartottak Brüsszelben, amely megrengetheti az EU vezetését: a rendőrség 16 helyszínen razziázott, és legalább négy embert őrizetbe vettek.

Az ügyészek bűnszervezet létrehozása, korrupció és pénzmosás elleni nyomozásról beszélnek.

Az ügyészség szerint a nyomozók már hónapok óta gyanítják, hogy „egy Öböl-állam befolyásolja az Európai Parlament gazdasági és politikai döntéseit”, különösen az intézmény vezetőit célozva, jelentős mennyiségű pénzzel és értékes ajándékokkal. A rendőrség a mostani razzia során mintegy 600 ezer eurónyi készpénzt, valamint mobiltelefonokat és számítógépeket foglalt le.

Az Európai Parlament egyik alelnöke, a görög szocialista Eva Kaili is az őrizetbe vettek között van. Róla írt portrécikkünket itt olvashatják:

Kicsoda Eva Kaili, az őrizetbe vett baloldali EP-alelnök?

Péntek folyamán nagyszabású brüsszeli razzia keretében őrizetbe vették az Európai Parlament görög szocialista alelnökét. De ki ő és honnan jött? Mint arról a Mandiner is beszámolt: péntek este nagyszabású razziát tartottak Brüsszelben, amely megrengetheti az EU vezetését: a rendőrség 16 helyszínen razziázott, és legalább négy embert őrizetbe vettek.

 

Az ügyben folyamatosan újabb fejlemények és reakciók látnak napvilágot.

A Politico beszámol arról: megszólalt Daniel Freund is. A német zöld EP-képviselő a magyar kormány legaktívabb kritikusai között tartható számon: vannak napok, amikor órák se telnek el két Magyarországgal foglalkozó twitteres bejegyzése között.

Most viszont a brüsszeli korrupciós botrány kapcsán szólalt meg Freund az egymást követő tweetjeiben.

Szerinte ez „őrület”,

Úgy látja: „A mostani incidens megmutatja, hogy harmadik országok hogyan próbálnak befolyást gyakorolni az EU-ra. A harmadik országokból érkező lobbizást is publikálni kell a lobbiregisztrációban. A harmadik országok képviselőivel való találkozásokat közölni kell.”

Arról is twittelt: „A korrupció az egyik legnagyobb veszélyt jelenti az Európai Demokráciára. Szorgalmasan kell küzdenünk ellene!”

 

„Le vannak sújtva" - felfüggesztették az európai szocialisták az őrizetbe vett EP-alelnököt

Mint arról a Mandiner is beszámolt: péntek este nagyszabású razziát tartottak Brüsszelben, amely megrengetheti az EU vezetését: a rendőrség 16 helyszínen razziázott, és legalább négy embert őrizetbe vettek. Az ügyészek bűnszervezet létrehozása, korrupció és pénzmosás elleni nyomozásról beszélnek.

Nyitókép: képernyőfotó

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ödenburger
2022. december 12. 12:28
"A harmadik országokból érkező lobbizást is publikálni kell a lobbiregisztrációban. A harmadik országok képviselőivel való találkozásokat közölni kell.” De ugye a kettős mércét kizárandó mindez vonatkozik Sorosra, és az OSF-re is?
szrb67
2022. december 11. 19:06
nyugi, Daniel nem sokára (pár nap) eljut majd oda, hogy ezért a helyzetért is végsősoron azorbán a hibás
Hill
2022. december 11. 19:01
Jó reggelt kívánok
hátakkor
2022. december 11. 14:23
A század és ezredfordulón volt, hogy az egész EB-t le kellett venni. Lemondtak. Trükkök százai..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!