Hátborzongató videóban leplezte le a bucsai mészárlás elkövetőit a New York Times

2022. december 24. 12:24

Dokumentumfilmben mutatták be a kegyetlenség elkövetőit.

2022. december 24. 12:24
null

A New York Times amerikai lap nyolc hónap oknyomozás eredményeképpen közzétett egy félórás dokumentumfilmet a bucsai mészárlásról. A filmben azokat az áldozatokat is bemutatták, akiket az oroszok a Jablunszka utcában öltek meg. A lap szerint az elkövetők a 234. légi rohamezred ejtőernyősei voltak. 

New York Times felvetése szerint az oroszok emberségellenes bűntettet vihettek véghez Bucsán.

Így állt össze a dokumentumfilm

Az újságírók interjúkat készítettek szemtanúkkal, megölt emberek hozzátartozóival, átnézték a kamerák, drónok felvételeit valamint ukrán kormányzati források anyagait is. Azt a következtetést vonják le, hogy a mészárlás egy szándékos és szisztematikus tervnek volt a része, amelynek a célja az volt, hogy biztosítsák az utat Kijevbe.

Nyitókép: ARIS MESSINIS / AFP

Összesen 421 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2022. december 28. 09:01
Nekem csak az nem kerek a történetben, hogy amikor az oroszok kivonultak és az ukrnánok be, akkor miért kellett 4 napot várni az első mészárlás-infókra, miközben az ukránok mindent, de mindent folyamatosan toltak-tolnak fel a netre. Már a bevonuláskor jöttek volna a felvételek az utcán heverő civilekről. Az oroszok azt állítják, az ukránok a kivonulás után tisztogatásba kezdtek (Safari), a kijárási tilalom alatt elhurcolták, megölték a kollaboránsokat és sok orosz ajkú civilnek is nyoma veszett. Az emberek egymást jelentgették fel az SZBU-nál. A "kiállítást" is ezekből az áldozatokból készítették. Azt a 3-4 nap csendet nem értem és bennem felkelti a gyanút, hogy nincs minden úgy, ahogyan állítják. Nekem az is gyanús, hogy név szerint emlegetnek egy burjátot, aki az öldöklésért felelős egység parancsnoka. Honnan a tökömből tudnák, hogy ki a parancsnoka egy kis egységnek???
AVinszent
2022. december 25. 20:20
mennyi agyatlan birka van itt ..te jó ég... mind szavazati joggal... ezért fog lassan bulgária beérni minket...mert románia már be fog érni inkább hamarabb mint később... az itt kommentelő nyomorultak szerint ukrajna öli az embereket..sajátjait, oroszokat...mindenkit akit ér... az oroszok.akik mindig a történelemben erről voltak hiresek hozzák a kötszert, ,gyógyszert, ételt, italt, energiát s minden mi jót.. de ez a rohadt nyomroult libsi baloldali nyugat meg Soros, meg stb. csak elferdítik a téyneket és rossz szinben tünteti fel az oroszokat... húú megvilágosodtam... ezek az oroszok ilyen jólelkü ártatlan emberbaráti nép, akiket mindig támadnak, mindig rossz szinben tüntetnek fel és legfőképp ártatlanok,,,... már én is sajnálom őket.... ennek a hamisitvány videonak meg majd inkább az orosz verzióját nézem meg..ott lesz az igazság!!!
counter-revolution
2022. december 25. 15:13
Hoholwoodban ilyen egy "mészárlás": „Számos valóban vékony, szögszerű tárgyat találtunk férfiak és nők holttestében, ahogyan más kollégáim is a régióban” – nyilatkozta a Guardian szerint Vlagyiszlav Pirovszkij ukrán törvényszéki orvos. Hozzátette: a nyilakat nagyon nehéz megtalálni a testben, mert túl vékonyak. A holttestek többsége a Bucha-Irpin régióból származik – mondta Pirovszkij. Független fegyverszakértők, akik a holttestekben talált fémnyilakról készült képeket megvizsgálták, megerősítették, hogy valóban fléchettekről van szó. Az apró fémnyilakat egy lövedékbe töltve lövik ki, egy-egy lövedék pedig akár 8 ezer fléchettet is tartalmazhat.
Qvasimodo
2022. december 25. 12:38
Egyik kutya, másik eb. Propoaganda verzusz propaganda. A BBC, CNN stb. eddig etalon szerű hírforrás volt. VOLT. Már nem az egyik sem - a tulajdonosok szócsöve mint a Moskovskaja Pravda, és a többi. A mai technikai felszereltség, software-k képesek minden mozgókép átdolgozására. Az orosz kegyetlenséget meg ismerjük -málenkij robot, hadifogság stb. Van sapkád azért lövök, nincs sapkád azért lövök. Mert ők ilyenek. Mindkét oldal. Költői kérdés : Miért nincs a büntetőjogban a provokáció büntetése ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!