Ukrajnának jogában áll orosz területeket támadni a külügyminiszter szerint

2022. december 09. 12:11

Dmitro Kuleba felszólította a világot, hogy „ne féljen Oroszország szétesésétől”.

2022. december 09. 12:11
null

Ukrajna külügyminisztere felszólította az ország szövetségeseit, hogy ne féljenek az orosz állam esetleges szétesésétől a háború következményeként, ugyanakkor megvédte Kijev jogát, hogy célpontokat támadjon orosz földön, és fogadkozott, hogy Ukrajna soha nem fog elfogadni olyan békerendezést, amely a megszállt területeket, köztük a Krímet, Moszkva ellenőrzése alatt hagyja – olvasható a Wall Street Journal cikkében

A lap szerint bár Ukrajna nyugati szövetségesei egységesek abban a célban, hogy megakadályozzák az ukrán vereséget,

nem mindenki támogatja a teljes körű ukrán katonai győzelem célját,

amelynek során Kijev nemcsak a februári invázió óta elvesztett területeket, hanem a Krím félszigetet és a keleti Donyeck és Luhanszk régiók 2014-ben orosz fennhatóság alá került részeit is visszaszerzi.

Kuleba bízik az amerikai támogatás folytatásában

Az ukrán külügyminiszter, aki bizakodását fejezte ki a Kijevnek nyújtott amerikai támogatás folytatásában, azt mondta, hogy az Oroszország megőrzésétől való félelem egy 1991-es elnöki beszédre emlékezteti. Akkor George H.W. Bush az ukrán törvényhozókhoz intézett beszédében az „öngyilkos nacionalizmustól” óvott, arra buzdítva az ukránokat, hogy őrizzék meg a Szovjetuniót, és hagyjanak fel a Moszkvától való függetlenségi törekvéssel.

Ha a történelem kerekei elkezdenek forogni, azt egyetlen ember sem fogja megváltoztatni” – mondta Kuleba.

Fotó: Mikhail Metzel / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hernadvolgyi
2022. december 10. 09:26
Minden országnak joga van ellenséges fenyegetést elhárítani. Ergo Oroszországnak is joga van a NATO terjeszkedéssel megvalósult fenyegetést bármilyen eszközzel és bármilyen módszerrel elhárítani, akár a fenyegetést jelentő, provokáló országok területén belüli csapásmérésekkel.
Tuners
2022. december 09. 16:53
Engem egy cipöre emlékeztet a feje. Cipö vagy falazóblokk, de mostanában inkább cipö, munkavédelmi bakancs típus.
18.0 fok
2022. december 09. 16:45
miért ne lenne joga? mindenki annak örülne, ha kamcsatkánál az utolsó muszka katonát is a hideg tengervízbe nyomnának.
Akitlosz
2022. december 09. 16:45
Azon gondolkodjon el, hogy az a világ, amelyik nem fél Oroszország szétesésétől vajon mennyire fél Ukrajna szétesésétől! Ha Ukrajna eltűnne a történelem színpadáról, akkor a világ nem siratná meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!