Szerb katonákat akar Koszovóba vezényelni Vucsics elnök

2022. december 12. 12:11

A szerb elnök engedélyt kért a NATO-tól, hogy a szerb hadsereg Koszovó északi részére vezényelhessen ezer katonát az ott élő szerbek védelmére.

2022. december 12. 12:11
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, fokozódik a helyzet Koszovóban, az ottani szerbek százai barikádokat emeltek szombaton egy észak-koszovói úton, és ezzel akadályozták a forgalmat két fontos határátkelőnél Szerbiával.

Az Euronews azt írja ezzel kapcsolatban: a szerb elnök összehívta a nemzetbiztonsági bizottságot a hétvégén, és engedélyt kért a koszovói békefenntartásért felelő NATO-tól, hogy

a szerb hadsereg Koszovó északi részére vezényelhessen ezer katonát az ott élő szerbek védelmére.

Alekszandar Vucsics ezután azt hangsúlyozta, hogy mindent megtesznek a béke fenntartása érdekében, ezerféle megoldással megpróbálkoznak majd, mielőtt bevetnék a hadsereget a koszovói szerbek védelmére.

Nyitókép: Ludovic Marin / AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2022. december 13. 00:36
A Balkán mindig is puskaporos hordó marad. Remélem nem gerjesztik a feszkót, mert a történelemből tudjuk, hogy onnan futótűzként tudnak az események tovább terjedni.
lewdberg
2022. december 12. 18:26
a többi határt miért nem védik ilyen lelkesen? mégis honnan a faszombül kerülnek folyton migrik Horgosra? Kedves szerb hatóságok mit csinálnak?
polárüveg
2022. december 12. 16:49
Amennyiben felül Szerbia a provokációnak, pont úgy jár, mint Oroszország. Belekeveredik egy bizonytalan kimenetelű háborús mocsárba, lenullázva a környező országokat. Akkor a muzulmán migráns hadsereget aktiválni fogják vallási alapon Szerbia ellen.
Gintonic68
2022. december 12. 16:42
A KFOR-nak mi ott a feladata? Nem békefenntartás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!