Tovább gyűrűzik az uniós korrupciós botrány: a görögök felfüggesztették a csalással gyanúsított néppárti EP-képviselőt

2022. december 16. 12:46

Maria Szpiraki állítja: a Katar-gate néven elhíresült korrupciós botrányhoz semmi köze.

2022. december 16. 12:46
null

Az Új Demokrácia nevű görög konzervatív kormánypárt felfüggesztett egy csalással gyanúsított európai parlamenti képviselőt pénteken. A párt közleményben jelentette be a néppárti Maria Szpiraki felfüggesztését az ellene zajló nyomozás lezárásáig. 

Az Európai Ügyészség csütörtökön a parlamenti asszisztensek javadalmazásával kapcsolatos csalás ügyében Szpiraki és a katari korrupciós botrány miatt már őrizetbe vett Eva Kaili mentelmi jogának felfüggesztését kérte. Laura Codruta Kövesi főügyész az Európai Csalás Elleni Hivataltól (OLAF) kapott vizsgálati jelentés alapján indítványozta a lépést, amelyről az Európai Parlament plenáris ülésen szavaz majd. 

Szpiraki elmondta: önként elfogadja mentelmi jogának felfüggesztését, hogy bizonyítsa ártatlanságát. Nyomatékosította: a Katar-gate néven elhíresült korrupciós botrányhoz semmi köze. Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök csütörtökön súlyosnak nevezte a két görög EP-képviselőt érintő botrányt.

(MTI)

Fotó: Nikos Libertas / SOOC / SOOC via AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2022. december 16. 16:59
Nagyon érdekes hogy Soros pénz sehol nem bukkan fel pedig 100 szor annyi terült szét mint a katari kis 1.5 millió euró. Egy cikben az állt hogy még nem használt új pézeket találtak, szóval egyenest a nyondából érkezett .Soros nagy takaritást csinált.
istvanpeter
2022. december 16. 16:34
A háttérhatalom, által megvásárolt EU vezetők és EP képviselők mindannyian a gazdasági és politika maffia tagjának tekinthetők!
Dr Bubo
2022. december 16. 16:11
Egy EP képviselő vallomásából: "Én kérem nem tudom, hogy kerültek hozzám a pénzzel teli bőröndök. Adventi nagytakarítást csináltam, erre a kemencesutban találtam egyet tele 500 eurosokkal. Felmentem a padlásra a karácsonyfa díszekért, ott is volt egy bőrönd tele pénzzel. Lementem a pincébe almáért és sárgarépáért, hát ott is volt egy. Nem értem, hogy kerültek oda..."
masikhozzaszolo
2022. december 16. 16:05
Azt mondja, nincs köze hozzá. Szerintem se. De nem tudja, hogy nem azért van az egész? Az egész a statuálás miatt van! Aztán majd jó sokára, remélhetőleg abbamarad a vegzatúra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!