Amerikai vezérkari főnök: Százezer körül lehet a halottak és a sebesültek együttes száma mind az orosz, mind az ukrán oldalon

2022. november 10. 07:53

„Rengeteg emberi szenvedés ez” – mondta Marki Milley, aki szerint ha lehetőség adódik a tárgyalásra, akkor azt meg kell ragadni.

2022. november 10. 07:53
null

Átlépte a százezret azoknak az orosz katonáknak a száma, akik az Ukrajna ellen indított háborúban meghaltak vagy megsebesültek, és valószínűleg ukrán oldalon is hasonló mértékűek a veszteségek – tudatta helyi idő szerint szerdán Mark Milley amerikai vezérkari főnök.

Jóval több mint 100 ezer orosz halott vagy sebesült katonáról van szó, és valószínűleg ukrán oldalon is hasonló a helyzet. Rengeteg emberi szenvedés ez” – hangsúlyozta az amerikai vezérkari főnök. Az adatokat nem lehet független forrásból megerősíteni, de amerikai vezető hivatalosan még soha nem becsülte ennyire magasra a háború katonai áldozatainak számát.

Az amerikai tábornok a New York-i Gazdasági Klub rendezvényén az első világháború példáján keresztül utalt arra, hogy amikor 100 évvel ezelőtt a felek nem voltak hajlandóak tárgyalni egymással, akkor milliók haltak meg. „Ha lehetőség adódik a tárgyalásra, ha elérhető a béke, akkor azt a lehetőséget meg kell ragadni” – fogalmazott Milley.

„Napokba vagy hetekbe telhet, mire mindenkit átcsoportosítanak a folyón” – fogalmazott a tábornok, aki szerint 20-30 ezer orosz katona lehet még a folyó északi partján. Herszon az azonos nevű ukrán megye székhelye, és az orosz védelem szempontjából a megyét kettéosztó Dnyeper folyó „rossz”, északi oldalán fekszik, ahol az ukrán erők könnyedén beszoríthatták volna az orosz katonákat.

Milley szerint a háború miatt földönfutóvá vált ukrajnaiak száma 15 és 30 millió között lehet, a civil halálos áldozatok számát pedig 40 ezerre becsülte. Az amerikai értékelés szerint a rengeteg áldozat ellenére Oroszország nem volt képes elérni katonai céljait Ukrajnában.

(MTI)

Nyitókép: Fredrik PERSSON / TT NEWS AGENCY / AFP

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jeney Gottfried Adolf
2022. november 10. 12:00
Bazdmeg , vezérkari főnök úr , ha nem nyomtátok volna fegyverrel és pénzzel az ukikat , már rég vége lenne a háborúnak . Álszent geci jenki .
Pathfinder76
2022. november 10. 11:38
Majd jól helyre teszik a tábornok urat,hiszen az ukránok 9 ezer fős veszteséget ismertek el...
Nyugatellenes
2022. november 10. 09:37
ukrajna full-zsidó vezetése emberéletet nem kímélve önti rá a katonákat az új orosz területekre. A világ legnagyobb tüzérségi készlettel rendelkező országa pedig annak rendje és módja szerint halomra öli a szerencsétlen ellenséget, míg a saját katonáit- még taktikai visszavonulások árán is- minden eszközzel védi. Ki az a barom, aki elhiszi, hogy ugyanakkorák a veszteségek a két oldalon? Tippem: 40 ezer orosz, 240 ezer uki.
Lacika8006
2022. november 10. 08:59
Lehet csinálnék egy taktikai kivonulást az elfoglalt 4 megyéből, hagynám az államcsődöt is az ukik nyakába zuhanni. Ünnepeljetek csak kis buzikák, utána a sírás nagyobb lesz. Csak hátradölve kellene várni ahogy összeomlik magától ukrajna, majd visszamenni. Kiváncsi lennék Zselé arcára amikor átveszi a számlát. De sanjos azt is velünk akarná kifizettetni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!