Első alkalommal választottak fekete képviselőcsoport-vezetőt az amerikai képviselőházi demokraták

2022. november 30. 20:58

Hakeem Jeffries az első színes bőrű képviselőcsoport-vezető lesz a kongresszus mindkét házát tekintve is.

2022. november 30. 20:58
null

Az amerikai képviselőház demokrata tagjai szerdán megválasztották új vezetőjüket Hakeem Jeffries New York-i képviselő személyében, aki az első színes bőrű képviselőcsoport-vezető lesz a kongresszus mindkét házát tekintve is.

Az 52 éves afroamerikai politikus Nancy Pelosit követi a poszton, aki 20 év után, a demokraták úgynevezett többségi vezetőjeként, a képviselőház elnökeként köszön le posztjáról. Hakeem Jeffries a kisebbségbe került demokrata párti képviselőcsoportot vezeti januártól, amikor az új kongresszus összeül.    

Megválasztása után Jeffries úgy fogalmazott, hogy a „képviselőházi demokraták elkötelezettek abban, hogy keményen harcoljanak a dolgozó családokért, a középosztálybeli honfitársaikért,

Jeffriest először 2012-ben választották a képviselőház tagjává New York város Brooklynt is magában foglaló választókörzetében, 2019 óta pedig már egyik vezetője a kongresszusi demokrata képviselőcsoportnak. Politikai felfogását tekintve a Demokrata Párt erősen baloldali vonulatához sorolják. Megválasztását a demokraták szenátusi vezetője, Chuck Schumer fordulópontként értékelte az amerikai kongresszus történetében.

(MTI)

Nyitókép: OLIVIER DOULIERY / AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezilluzionista
2022. december 01. 11:47
Áttörés.
drrc
2022. december 01. 01:09
Idén először ittam menta teát.
FAdamus
2022. november 30. 23:43
Jujj, de fontos dolog.
Akitlosz
2022. november 30. 22:02
Mert rasszisták, mint a Mandiner. Az első és legfontosabb szempont a bőrszín, ahogyan azt ez a cikk is mutatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!