Kiderült: ennyibe került az ukrajnai háború eddig

2022. november 24. 16:39

A gazdasági elemző elképesztő számot mondott.

2022. november 24. 16:39
null

Bendarzsevszkij Anton, az Oeconomus Gazdasági Alapítvány szakmai igazgatója az index kérdésére elmondta, hogy valószínűsíthetően hány milliárd dollár volt eddig az ukrajnai háború költsége. 

Az USA a háború kilenc hónapja alatt mintegy 68 milliárd dollárnyi segítséget nyújtott Ukrajnának.

Az amerikai segélyek vége se látható, ugyanis Joe Biden már kezdeményezte is, hogy 2023-ban egy 37 milliárd dolláros csomagot szavazzon meg Ukrajnának az amerikai törvényhozás. Az USA-n túli támogatások összege elérte a 41 milliárd dollárt, amiból 19 milliárd jött az EU-ból.

Magyarán, csak eddig több mint 109 milliárd dollár érkezett az ukránokhoz.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2022. november 25. 11:13
KI KELL MENNÜNK AZ UTCÁRA...tiltakozni kell mert másbol nem értenek..legalább ennyit meg kell tennünk...pfuj
Reszelő Aladár
2022. november 25. 08:59
Pár apróság. Az EU tényleg készpénzt ad, bármilyen jogállami intézményi és egyéb garancia megkövetelése nélkül. Az USA pedig ilyen értékű FEGYVERUTALVÁNYT nyújt, amit csak náluk lehet elkölteni eszközre, kiképzésre, ráadásul a dolog dátumhoz kötött, nem mindenért lehet azonnal árút kapni és persze hitel az egész, amit később törleszteni kell/a jogosult báváltja a zálogjogát. Egyszerűbben: mi európaiak fizetjük az ukrán állam folyó kiadásait és a pénzünkért (ami hitel) talán államokként nem is várhatunk semmit. Az USA csak fegyverre beváltható hitelt ad és viszi a földet, bányát, koncessziót (fogja), ha nem törlesztenek időben (mert nem fognak) Dr Miniszterelnöknek igaza lett: Eurüpa fogja megfizetni a háború árát
Dezsőke
2022. november 25. 08:17
békét
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. november 25. 07:23
Most látom ennek a gyilkosnak a pólóján a jelképet. Hoppá! Az egy kelta keresztre hajaz, benne a három ágú szigony, a hoholok jelképe. Csak hogy tudjuk! Mivel a horogkereszt tiltott önkényuralmi jelképnek számít, helyettesítésére más szimbólumokat kezdtek el használni. Így vált a kelta kereszt a neonácik jelképévé. Hasonló kelta kereszt volt többek a francia fasiszta párt jelképe is. Nocsak, nocsak, Elike nyíltan felvállalja, hogy náci?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!