Fogynak az Ukrajnának szánt amerikai fegyverek – összeállítást közölt a CNN

2022. november 17. 17:38

Washington egyre nehezebben tudja ellátni fegyverekkel Kijevet. De Moszkva sem bírja a tempót, Teherántól vásárol hadieszközöket.

2022. november 17. 17:38
null

Részletes írást közölt csütörtökön a CNN, ezt szemlézte az Index. Az amerikai portálnak három névtelenül nyilatkozó amerikai tisztviselő beszélt arról, hogy a télhez közeledve néhány, Ukrajnának szállított fegyver- és lőszertípusból kezdenek kifogyni a felhalmozott készleteik.

Elsősorban a 155 milliméteres tüzérségi lövedékekből, valamint a vállról indítható Stinger légvédelmi rakétákból van hiány.

De más eszközökből is fogytán vannak az amerikaiak, írja a portál. Ilyen fegyverek például az úgynevezett HARM radarromboló rakéták, az MLRS-rakéták, valamint a Javelin vállról indítható tankelhárító rakéták.

De Moszkva sem bírja a tempót, Teherántól vásárol fegyvereket.

Nyitókép: AFP

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. november 18. 07:48
A nyugati alapbeállása, hogy mindenki más hülye. A ruszki azért vesz fegyvert, mert alighanem olcsóbb, mintha maga gyártaná. Az USA meg ott van meglőve, hogy neccesen szervezi ki a katonai csúcstechnológia fejlesztést és gyártást.
Machiavelli
2022. november 18. 05:35
Nem csak az lehet mögötte, hogy az oroszok kifogynak a fegyverekből, amiért iráni drónokat és rakétákat vásárolnak! Egyszerűen jóval olcsóbbak, mint legyártani akár egy kalibr robotrepülőt is. Az iráni drónok 20e dollárba kerülnek, ami nevetségesen olcsó a többi fegyverhez képest és a célját eléri, foglalkoztatja a légvédelmet, ami fogy ki a rakétákból. Az iráni rakéták is jóval olcsóbbak, mint az iszkanderek és azokat se tudja leszedni az ukrán légvédelem. Szóval lehet egyszerű anyagi oka is. De valószínűleg az igazság a kettő között van. Ámbár átállították már az iparukat a háborús termelésre, de nem tudja tartani a lépést az igényekkel, illetve spajzolnak a nagy támadásra.
Hedy
2022. november 18. 04:07
CNN? És ti foglalkoztok vele?
Namond
2022. november 18. 00:21
Nagy biznisszé lett felfújva és elhúzva a kis helyi csetepaté. Kíváncsi vagyok az US kongresszusa csökkenti-e az ukrán kormány pénzügyi támogatását, különösen, hogy a unió Biztosi Hivatala még hitelt is hajlandó ezért felvenni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!