Távozik tisztségéből Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke

2022. november 17. 19:43

A 82 éves kaliforniai liberális politikus, aki már kétszer volt házelnök, a törvényhozásban marad, és ahhoz hasonlóan, ahogy három és fél évtizeden keresztül tette, San Franciscót fogja képviselni.

2022. november 17. 19:43
null

Távozik tisztségből Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke, az első nő, aki ezt a befolyásos tisztséget betöltötte. A politikus csütörtökön, egy nappal azután, hogy az alsóházban a republikánusok szűk többséget szereztek a félidős választásokat követően, közölte, hogy lemond a képviselőház vezetői tisztségéről, amelyet mint a demokrata frakció vezetője töltött be.

A 82 éves kaliforniai liberális politikus, aki már kétszer volt házelnök, bejelentette ugyanakkor, hogy a törvényhozásban marad, és ahhoz hasonlóan, ahogy három és fél évtizeden keresztül tette, San Franciscót fogja képviselni.Hakeem Jeffries New York-i képviselő megpróbálhatja átvenni a helyét az újjáalakuló képviselőház első számú demokratájaként. Jeffries lenne az első fekete törvényhozó, aki az egyik nagy párt frakcióját vezetné a kongresszusban.

(MTI

Nyitókép: MTI

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zilizi Gábor
2022. november 18. 21:06
Viszlát zombie földre!
NewHorizon
2022. november 18. 08:01
Lehetséges, hogy eddig főként a konzervatlv média által felvetett megoldáson dolgozgat a korrupt vén alkoholista satrafa Nancy, mármint azon, hogy kongresszusi székét a családban tartsa, radikális szélsőbal leánya, Christine Pelosi személyében, aki szintén a Demokrata párt tagja és politikai aktivistája. Nem meglepő, hogy a Pelosi bűnszerkezet a politikai pozíciókon keresztül szerzett vagyon, hatalom és befolyás megtartását görcsös kézzel állandósítanák. Cikk: American Thinker, 2022. nov. 17 Pelosi kifelé tart, kezdődik a Pelosi dinasztia? Magyar fordítás (google -mint mindig, nem a legjobb, de a lényeg érthető) https://www-americanthinker-com.translate.goog/blog/2022/11/pelosi_heading_out_pelosi_dynasty_to_begin.html?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp (eredeti angol cikk) https://www.americanthinker.com/blog/2022/11/pelosi_heading_out_pelosi_dynasty_to_begin.html
vbandi
2022. november 18. 06:34
Na eltűnik a boszorkány.
fatman
2022. november 17. 23:49
helyes, hülye kurva elhúz végre a picsába gerontokrácia
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!