Politico: Magyarország feldühítette az EU-t az Ukrajnának szánt 18 milliárd euró vétózásával

2022. november 10. 23:20

Legalábbis erről beszéltek a portálnak EU-s diplomaták és politikusok.

2022. november 10. 23:20
null

EU-s diplomaták és politikusok állítólag ki vannak akadva, hogy hazánk kedden az uniós pénzügyminiszterek brüsszeli találkozóján bejelentette, nem fogja támogatni azokat a változtatásokat, amelyek az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós mentőcsomag létrehozásához szükségesek. Ezt a Politicónak árulták el bizalmasan.

Különösen ki van akadva a brüsszeli portál szerint Annalena Baerbock német zöld külügyminiszter.

Varga Mihály pénzügyminiszter kedden közölte uniós kollégáival, hogy nem támogatja ezt az opciót, melyhez mind a 27 tagország jóváhagyása szükséges.

Szijjártó Péter arról beszélt, hogy hazánk épp eleget költött az ukránok humanitárius támogatására, valamint ott volt az EU-s hitelfelvétel a kovid miatt, még egy hitelt nem támogatunk.
 

Összesen 464 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
WSmith
2022. november 11. 15:05
Miért is dühödtek fel? 18 milliárd euró nem olyan bődületesen nagy pénz egy EU-költségvetésben. Ha lakosságarányosan kell hozzájárulnunk, Mo. lakossága kb 1/50-e az EU-nak, tehát 360 millió euró hadikötvény jegyzéséhez nem járultunk hozzá. Ez van, rossz tapasztalatunk lett a covid-helyreállítási közös hitel kapcsán, mert nem fizették ki azóta sem. Meg egyébként sem támogatjuk a háború eszkalációját, és ez arra menne. De most komolyan, 360 millió euró? Ennyiért ekkora patáliát csapnak? Pótolja csak helyettünk egy vérmes héja ország.
Ödenburger
2022. november 11. 12:01
Furcsa az EU vezetők logikája: - Nem adják oda Magyarországnak a neki járó forrásokat, mert csak. - Még a közösen felvett hitelből járó részletet sem, mert nehogy "felelőtlenül" legyen elköltve. - Ukrajnának az eddig számolatlanul adott pénz mellé még olyan hitelt is adnának, amiről már az első pillanatban tudható, hogy soha nem lesz visszafizetve, az viszont már most sem tudható, hogy mire lesz fordítva - És elvárják, hogy a magyarok ebben jó pofát vágva önkéntént és dalolva részt vegyenek?
j.lukacs
2022. november 11. 11:38
Ki az az Eu? Nem helyesebb úgy fogalmazni, hogy van az EU-ban olyan, akit Mo. feldühített? (ja, és van olyan is, akit nem).
csulak
2022. november 11. 10:39
a magyarok igy dontenek ! tartsak ezt tiszteletbe! ennyi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!