Orbán Viktor: A béke szorgalmazása stratégiai érdek Magyarország számára

2022. november 18. 11:13

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) ülésén vett részt pénteken.

2022. november 18. 11:13
null

„Ha a szomszédodban háború van, te sem vagy biztonságban” – idézi az MTI Orbán Viktor miniszterelnököt, aki pénteken a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) ülésén vett részt Budapesten. Hangsúlyozta:

stratégiai kérdés Magyarország számára, hogy mielőbb béke legyen a szomszédunkban.

A háború emberéleteket követel, és gazdasági hatásai is vannak” – mutatott rá a kormányfő.

A miniszterelnök fontosnak ítélte, hogy ne váljon a mindennapi tapasztalat részéve az, ami három napja Lengyelországban történt, ahol emberéleteket követelt a rakétabecsapódás. Úgy fogalmazott: „nem hálás szerep Európában egyedüliként beszélni a tűzszünet és a béketárgyalás fontosságáról, de Magyarországnak ez a stratégiai érdeke”.

Emlékeztetett: már a krími konfliktus is háborúvá terebélyesedhetett volna 2014-ben, ám akkor még lokális maradt, köszönhetően annak, hogy a német-francia tengely képes volt rendezni a kérdést.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. november 18. 17:39
Miért nem Moszkvában követeli a békét ez a szájhős?!
flesh ripper
2022. november 18. 17:02
Általában őrültek uralják a világpolitikát. Néha felbukkan egy-egy normális, tiszta szándékú, intelligens, a népét és általában az emberiséget szolgálni akaró politikus. Mint Orbán Viktor. Az a tény, hogy nem gonosz, nem aljas, nem gyűlölködő, nem vérszomjas, nem perverz, nem aberrált, már önmagában is rengeteg ellenséget teremt számára. Ha pedig erős, megingathatatlan, konok, szívós, küzdő, akkor a dögevők még jobban vicsorognak, hörögnek!
LancelotDuLac
2022. november 18. 16:46
Mondjad putyinnak köcsög miközben szopod
FeketeFehér
2022. november 18. 15:06
Mondjuk konkrétan egész európa békét akar, és békét szorgalmaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!