Scholz: A NATO közreműködésével kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát

2022. november 30. 18:09

Németország és Norvégia közösen kezdeményezi egy új testület megalakítását az észak-atlanti szövetség intézményrendszerében.

2022. november 30. 18:09
null

Nemzetközi együttműködéssel meg kell erősíteni a tengerek felszíne alatt kiépített kritikus infrastruktúra védelmét, és ezt a munkát a NATO keretei között kell összehangolni – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár szerdán Berlinben.

A kormányfő Jonas Gahr Störe norvég miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után, kettejük tájékoztatóján ismertette, hogy Németország és Norvégia közösen kezdeményezi egy testület megalakítását az észak-atlanti szövetség intézményrendszerében azzal a feladattal, hogy

hangolja össze a tengerek felszíne alatt húzódó kritikus infrastruktúra védelmét szolgáló erőfeszítéseket.    

Az energiahordozókat szállító vezetékek és a távközlési kábelek létfontosságúak az országok számára, mint az ütőerek az emberi testnek, ezért a biztonságukról is gondoskodni kell – mondta Olaf Scholz, hozzátéve, hogy az ilyen hálózatok jelentőségét az Északi Áramlat földgázvezeték-rendszer elleni támadás is megmutatta.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antares007
2022. december 01. 22:06
Te kopasz sunyi retkedék,pont a Nato robbantott, nincs aljasabb kutya a németnél.
Antal Béla
2022. december 01. 07:37
... hát ezt egyeztetni kell az angolokkal! :D
Ólat a trolloknak
2022. november 30. 23:28
Inkább nem kellene szétlőni NATO-közreműködéssel..
Krupp Skya
2022. november 30. 21:49
A NATO közreműködésével kell megvédeni a tengerek alatti kritikus infrastruktúrát. Hazudta Scholz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!