Scholz: Hiba volt orosz gázfüggőségbe taszítani Németországot

2022. november 22. 14:43

A német kancellár leszögezte: „ezt a hibát nem követjük el még egyszer”.

2022. november 22. 14:43
null

Hiba volt függővé tenni Németországot az Oroszországban kitermelt földgáztól – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár kedden Berlinben.

A kormányfő a Süddeutsche Zeitung című lap gazdaságpolitikai fórumán kiemelte, hogy hazája az Ukrajnát megtámadó Oroszországgal kapcsolatban „megtapasztalta, milyen az, amikor túlzott függőség alakul ki egy stratégiailag fontos erőforrás ellátásában”.

Ezt a hibát nem követjük el még egyszer

– fogadkozott Olaf Scholz, rámutatva, hogy a beszerzési források bővítése, a diverzifikáció már elkezdődött. A kormány gondoskodik arról, hogy a háztartások és vállalatok „átvészeljék az előttünk álló nehéz időszakot” – mondta a kancellár.

Aláhúzta, hogy az együttvéve mintegy 300 milliárd eurós támogatási és fejlesztési programok révén biztosítják a földgázellátás zavartalanságát, és azt is, hogy a magas energiaárak ne terheljék túl a fogyasztókat.

 

 

(MTI)

Nyitókép: Michael Kappeler / dpa-Pool / AFP

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. november 23. 04:16
GUTEN MORGEN! HERR BUNDESKANZLER! VEGYETEK GÁZT ONNAN AHONNAN AKARTOK--EDDIG IS EZT TETTÉTEK NAGYOKOS KANCELLÁROTOK FRAU ANGELA MERKEL HATÁSAKÉNT--CSAK A MI --MAGYAROK--DOLGAINKBA NE SZÓLJATOK BELE! DANKE! ("FÜGGJETEK" AZOKTÓL AKIKTŐL AKARTOK, AKIKTŐL NEKTEK JÓLESIK "FÜGGENI"!)
eusebius
2022. november 22. 20:42
Vétettek az oroszok valamit a németek ellen mostanában? Zsaroltak komolyan a gázzal, olajjal? Semmi ilyesmi. Win-win helyzet volt. Mindkettőnek elemi érdeke az adás-vétel. Politikai lózung, aminek mi isszuk a levét.
hátakkor
2022. november 22. 19:01
Hiba volt Sztalingradig menni. Berlinig minden ruszki lett.
Pierre
2022. november 22. 18:57
helyes! Orban a mai napig azon ugykodik, hogy tovabbra is putyinhoz legyen kotve az orszag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!