Orbán üzent a finn miniszterelnöknek: Igaz barátok között nem kell kérni

2022. november 29. 14:29

A magyar miniszterelnök a finn NATO-csatlakozás kapcsán tisztázta a felröppent pletykákat.

2022. november 29. 14:29
null

Orbán Viktor még előző csütörtökön jelentette be, hogy mikor szavazza meg Magyarország Finnország és Svédország NATO-tagságát. Ennek kapcsán röppentek fel olyan pletykák, hogy a NATO-csatlakozás kapcsán Finnország és Svédország a magyar kormányfő „túszaivá” váltak.

Ezzel kapcsolatban a magyar kormányfő a Twitter-oldalán tisztázott: „Kedves Sanna Marin, igaz barátok között nem kell kérni, hogy tisztázzuk a dolgokat:

Ez igaz többek között Finnország NATO-csatlakozására is. A kormány támogatja, az Országgyűlés pedig a 2023-as ülésszak kezdetén napirendre tűzi a ratifikálását.”

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. november 30. 01:51
Szóval ha jól értelmezem, akkor a finnek és a magyarok " igaz barátok"...! Aham..., értem! Hát, nekem egyetlen finn barátom sincs és nem is lesz (mint ahogy lengyel sem)! Miért kell a magyar kormánynak leszopni minden Nyugat-Európai csicska államot? Most is nagyrészt annak isszuk a levét, hogy rácuppantunk a friccek faszára! Nem lesz ennek jó vége....!
Hydra Esus
2022. november 29. 23:11
Fog még szopni a finn kurva. Akkor lesz csak bamba a pofi, amikor kiáll a fasz a szájacskájából.
szrb67
2022. november 29. 19:52
Miniszterelnök Úr! Kár volt ilyen ígéreteket tenni a finn miniszterelnöknek, én még várnék azzal a parlamenti szavazással, jegeljük még egy kicsit. Ne feledjük az EP-ben a finn képviselők karöltve a svédekkel folyton ellenünk ugatnak. Egy sincs közöttük, aki kiállt volna mellettünk. Gondolom a törökökkel már történt valami egyeztetés, hogy mikor ratifikálunk. Egyébként senki ne kergessen álmokat a NATO védelem kapcsán, ..ha egy NATO államot külső támadás ér, akkor az egész NATO-t támadják meg... Magyarországot érő támadás esetén nem hiszem, hogy a NATO nagyon kapkodná magát, hogy megvédjen bennünket. Sőt, még lehet, hogy jól is jönne nekik, illetve Brüsszelnek, így lehet, hogy, Orbánt könnyebb lenne eltávolítani az útból.
triman
2022. november 29. 18:10
Szerintem kösse a Finn és a Svéd népszavazás eredményéhez :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!