Podoljak az állítólagosan lemészárolt orosz hadifoglyok ügyében: A tűz viszonzása nem háborús bűn!

2022. november 23. 12:31

Az ukrán elnök főtanácsadója szerint nem olyan egyértelmű, mi történt Makijivkában.

2022. november 23. 12:31
null

Az orosz védelmi minisztérium szerint az ukrán hadsereg „szándékosan és módszeresen” több mint tíz mozgásképtelen orosz katonát lőtt le Makijivkában. Moszkva szerint az orosz katonák hivatalosan hadifoglyok voltak, akik megadták magukat. A közösségi oldalakon több olyan videó is megjelent, amelyen állítólag orosz hadifoglyokat lőnek le az ukrán hadsereg tagjai.

– közölte az orosz védelmi minisztérium Telegram-csatornáján.

Az esetet követően Oroszország bejelentette, az ENSZ-hez fordulnak.

Kijev úgy védekezett, hogy az orosz katonák megadást színleltek, majd tüzet nyitottak az ukrán egységekre, ezzel háborús bűncselekményt követtek el.

– jelentette ki Dmitro Lubinec ukrán emberi jogi biztos.

Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök főtanácsadója szerint Kijev birtokában van az esetről készült összes felvétel, ezeket ki fogják vizsgálni. Lubinechez hasonlóan ő is leszögezte: csak néhány orosz adta meg magát, a többiek kitartóan támadták az ukránokat. 

„A Nyugat – beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét – a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot – vélekedik Tálas Péter. Mely szakaszában jár az ukrajnai háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál? A biztonságpolitikai szakértő válaszol a Mandiner Világrend adásában.

„Most dől el, milyen gyorsan jön el a poszthegemoniális világrend" - Mandiner Világrend

„A Nyugat - beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét - a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot". Mely szakaszában jár a háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál?

– vélekedik . Mely szakaszában jár az ukrajnai háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál? A biztonságpolitikai szakértő válaszol a adásában.

Nyitókép: Hennadii Minchenko / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2022. november 23. 17:06
ez a Podoljak egy féreg
5m007h 0p3ra70r
2022. november 23. 14:03
"Kijev úgy védekezett, hogy az orosz katonák megadást színleltek, majd tüzet nyitottak az ukrán egységekre, ezzel háborús bűncselekményt követtek el." 'Engem kacsává változtatott. De már elmúlt.'
rókabácsi
2022. november 23. 14:02
na ezek is elkúrták!
DE JÓ
2022. november 23. 13:35
Földre hasaltatott fegyvertelen katonák fejbe lövése mióta a tűz viszonzása? A földre hasaltatott, feltartott kezű, fegyvertelen katona, ha nem hadifogoly, akkor mi? Ha ők nem, akkor ki számít hadifogolynak? Hazug és cinikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!