Az ukránok lemészárolhattak közel egy tucatnyi orosz hadifoglyot

2022. november 18. 16:02

Egy videó is kering a feltételezett háborús bűncselekményről – jelentette a Kommerszant.

2022. november 18. 16:02
null

Az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az ukrán hadsereg „szándékosan és módszeresen” több mint tíz mozgásképtelen orosz katonát lőtt le. November 18-án

több olyan videó is megjelent az interneten, amelyen állítólag orosz hadifoglyokat lőnek le az ukrán hadsereg tagjai

– számolt be az esetről a Kommerszant.

Az orosz védelmi minisztérium Telegram-csatornáján közzétett sajtóközlemény szerint a gyilkosságokat „közvetlen fejlövésekkel” hajtották végre. Hangsúlyozták, hogy a videón rögzített gyilkosság „nem az első és nem elszigetelt katonai bűncselekmény” az ukrán fegyveres erők részéről, amelyet a Nyugat „nem vett észre”.

 

 

Az oroszok az ENSZ-hez fordulnak

Oroszország az ENSZ-hez fordul az orosz hadifoglyok állítólagos kivégzése miatt – írta meg szintén a Kommerszant. Az orosz emberi jogi tanács vezetője Valerij Fadejev elküldte a nemzetközi szervezeteknek a Makejevkában állítólagosan elkövetett tömeges mészárlásról készült videót.

Elmondta, hogy a bírósági eljárás nélküli kivégzéssel kapcsolatos információkat megküldték az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosságának Hivatalának, az EBESZ-nek, az Európa Tanácsnak, az Amnesty Internationalnak, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának és más nemzetközi szervezeteknek. Összesen 2000 címhez továbbították az információkat.

Az első videón több katona, feltehetően az orosz hadsereg tagjai, jönnek ki az épületből, és egy sorban fekszenek a föld felé. A videó ezután hirtelen megszakad. A második, interneten terjedő, kegyeleti okokból általunk be nem mutatott, levegőből készült videón már az látszik, hogy a katonák mozdulatlanul fekszenek, fejüket pedig vér borítja.

Nyitókép: Twitter-képernyőkép

Összesen 248 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Innogreen23
2022. november 21. 06:54
Ó mindenkit nyugalomra intenék. Rohamléptekkel közeleg az idő, amikor ukrán politikusokat és katonákat, leginkább főtiszteket fognak kivégezni főbe lövéssel. Szép idők lesznek!
fogas paduc
2022. november 20. 19:46
Az ukrik aljassága nem ismer határokat ld wolyni mészárlást is.
DoomGuy
2022. november 19. 06:51
Az EUba velük gyorsan!
Laci0306
2022. november 18. 23:00
Szeritem is spekulatív.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!