Amerikai vezérkari főnök: Nem valószínű, hogy az oroszokat teljesen ki lehet szorítani Ukrajnából

2022. november 17. 06:19

Mark Milley is politikai megoldásról beszélt.

2022. november 17. 06:19
null

Nem tartja valószínűnek, hogy az ukránok teljesen ki tudnák szorítani az oroszokat – erről Mark Milley amerikai vezérkari főnök beszélt egy washingtoni sajtótájékoztatón.

A tábornok szerint  hogy ha az ukránok győzelmét aszerint határozzuk meg, hogy a közeljövőben ki tudják-e szorítani az oroszokat Ukrajna egész területéről (a Krím-félszigetet is beleértve), akkor ennek a valószínűsége szerinte nem túl magas.

Milley szerint ugyanakkor lehetséges egy politikai megoldás, ami alapján az oroszok kivonulnak. Oroszország a katonai kudarcok ellenére még mindig jelentős harci erővel rendelkezik Ukrajnán belül – figyelmeztetett.

Nyitókép: Mandel Ngan / AFP

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2022. november 17. 11:51
Ahogy az sem valószínű, hogy az amerikaiakat ki lehet szorítani a környékükről, vagy akár európából.
gyaloggos
2022. november 17. 10:25
MOST akkor megkérdezem: MIÉRT kellett ezzel ennyit várni? Hm....? MINDENKI tudta, hogy a KRIM úgyis az oroszoké marad, ahogyan azt is, hogy UKRAJNA nem lesz a NATO tagja, Luhanszk meg Donyec sorsáról pedig tárgyalni. MÁR régen meg lehetett volna kötni a TŰZSZÜNETET, s elindítani a BÉKETÁRGYALÁSOKAT! S EURÓPA NEM SZÍVOTT volna akkorát, amekkorát szívott, szív!
Dezsőke
2022. november 17. 09:15
békét
mango5
2022. november 17. 07:59
Erdekes hazai bal lib sajto ezen miert nem akad fenn? Orosz propagandat tolnak az amcsik. Gulyas Gergelynek tegnap hogy bekeredeztek hogy megis mit hogy kepzeli akormany hogy egy ket kesmas media orosz propagandat ir...? Rihadtul az szamit ki mondja amit mondanak...ha mi akkor hulye oroszparti magyarok ha usa akkor realisan latjak a helyzetet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!