Orbán Viktor: Szankciók helyett gazdasági együttműködés (videó)

2022. november 10. 16:11

Fontos megállapodások születtek Szamarkandban.

2022. november 10. 16:11
null

Ahogy arról már hírt adtunk, szerdán Üzbegisztánba utazott Orbán Viktor, hogy részt vegyen a türk államok vezetőinek csúcstalálkozóján.

Az egyeztetések eredményeiről csütörtökön egy videót is közzétett a közösségi oldalán. A felvételen elhangzott, hogy „van miről beszélni: háború, szankciók, világgazdasági válság, általános bizonytalanság itt és Európában is” – sorolta a magyar miniszterelnök. 

Kétoldalú tárgyalásokat folytattak az üzbégekkel

Majd azzal folytatta, hogy egy 60 tagú üzleti delegációval érkeztek az országba, „mert ma (csütörtökön) kétoldalú tárgyalásokat folytattunk az üzbégekkel. 

Közel jutottunk hozzá, hogy az OTP hamarosan bejelentheti egy jelentős üzbég bank megvásárlását. és gyógyszeripari bejelentések is várhatók”. 

(...) „délután még meg tudunk állapodni vízgazdálkodási, élelmiszeripari és nukleáris energetikai kérdésekben is” – tette hozzá a kormányfő.

A helyzetjelentést Orbán Viktor azzal zárta, hogy „ma este kezdjük a szankciók és a háború kérdésének megtárgyalását a türk államok vezetőivel.”

A csúcstalálkozóról készült összefoglalót alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. november 10. 17:59
Szamárkaland egy komoly hely..:)
avízazúr
2022. november 10. 17:22
Üzbég-Magyar Burgonyakutató Intézet működését prolongálják.
nempolitizálok
2022. november 10. 16:54
Az EU vezetői viszont egyre szervilisebbek: "Borrell szerint az EU közúti és vasúti infrastruktúráját hozzá kell igazítani a katonai felszerelések keleti szállításához"
Coupdetat
2022. november 10. 16:53
A csuti Lurkó most jó helyen van. Ha kérhetném a félázsiai kipcsák fajtáját maradjon is ott, kérjen menekült státuszt a határon, ingét, gatyáját utána küldjük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!