Senki nem akar a rakétabecsapódás helyszínén dolgozni Lengyelországban

2022. november 17. 15:11

A gabonatároló tulajdonosa szerint horrorisztikus volt a helyszín a becsapódás után: a két áldozatnak esélye sem volt.

2022. november 17. 15:11
null

Ahogy arról lapunk is beszámolt, kedden lengyel területen csapódott be egy Ukrajnából érkező bomba egy gabonatárolóba. Az incidens során két ember életét vesztette.

A tragédia pillanatok alatt, teljesen váratlanul történt a lengyelországi Przewodów faluban. Azóta kiderült, hogy a rakétát – bár Kijev ezt továbbra is tagadja – az ukránok lőtték ki, és véletlenül tévedt át a határon. A lengyel faluban viszont azóta sem csillapodtak a kedélyek – írta a vg.hu lengyel lapértesülésekre hivatkozva.

„A képek nem adják vissza a pusztítást”

Mint írták, a Wiadomosci című lengyel lapnak nyilatkozott a gabonatároló vezetője, Mateusz Cwiklinski, aki szerint

A farmvezető beszámolójából arról is beszélt, hogy „a képek nem adják vissza a pusztítást. Irtózatos erejű volt a becsapódás, tízméteres kráter keletkezett, a repeszek pedig 150 méteres körben szóródtak szét”

Cwiklinski öt perccel a becsapódás után érkezett a helyszínre, addigra a környéken dolgozók már riasztották a hatóságokat. A gabonatároló vezetője a becsapódás előtt egy órával még beszélt a két áldozattal. A tragédia és a helyszínen látottak őt is összetörték – mondta el a lapnak.

Nem veszik fel a munkát a dolgozók, mert újabb rakétabecsapódástól tartanak

A dolgozók viszont még jobban megijedtek, mert bár szerdán a vezetőség döntése értelmében szabadnapot kaptak, a tervek szerint a következő napokban sem valószínű, hogy felveszik a munkát, mivel

attól tartanak, hogy újabb rakéta csapódhat be.

Mateusz Cwiklinski ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy mindez érthető is, hiszen senki sem szeretne átélni egy hasonló tragédiát. Azonban így a gabonatároló jövője is bizonytalanná válhat – írta a lap. 

Nyitókép: PRZEWODÓW, POLAND

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2022. november 18. 10:06
Teljesen normális -emberi- dolog!
kohazi
2022. november 18. 07:05
Isteni intő jel a katolikus lengyeleknek, hogy az eszüket a seggükben hordják,jó lenne ha bőlcsebbek lennének.
MZperXXL
2022. november 17. 21:56
"Irtózatos erejű volt a becsapódás, tízméteres kráter keletkezett," Hol keletkezett a tízméteres kráter? A képen egy pótkocsimérleg van; a betonakna tartalmazza a mérleg alkatrészeit (korábban azt hittem, gabonaürítő akna). Azt a nagy gödröt (betonaknát) tehát korábban készítették; a vaslemezek/idomok azért voltak ott, hogy a kerekek végigmenjenek rajtuk. Ez a mérleg része volt. Szóval hol van a tízméteres kráter? A képen csak a kb. tíz méter hosszú betonakna van, a kerékvezető idomokkal.
NullaSalus
2022. november 17. 20:46
A rakétát Bandera szelleme vezette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!