Ukrán erők lőtték ki a Lengyelországba csapódó rakétát – állítják amerikai tisztviselők

2022. november 16. 07:35

Varsó korábban „orosz gyártmányúnak” minősítette a rakétát. Csakhogy Kijevnek is vannak szovjet eredetű fegyverei.

2022. november 16. 07:35
null

Az Associated Press hírügynökség amerikai tisztviselőkre hivatkozva arról számol be, hogy az első megállapítások szerint

a Lengyelországba csapódott rakétát az ukrán erők lőtték ki egy érkező orosz rakétára.

A lengyel külügyminisztérium kezdetben „orosz gyártmányúnak” minősítette a rakétát, de mint a Guardian diplomáciai szerkesztője, Patrick Wintour beszámolt róla, ez az Ukrajna birtokában lévő Sz-300-as föld-levegő rakétát is jelentheti.

Korábban Joe Bident arról kérdezték, hogy a rakétát Oroszországból lőtték-e k, ő azt mondta: „Vannak előzetes információk, amelyek ezt vitatják. Nem akarok ilyet mondani, amíg nem vizsgáljuk ki teljesen. De a röppályája alapján valószínűtlen, hogy Oroszországból lőtték ki”.

Közben már a lengyel sajtóban is beszámoltak arról, hogy feltehetően ukrán rakéta okozta az incidenst, a wpolityce.pl azt írja, tévedésből csapódhatott be a lövedék Lengyelország területén.

Nyitókép: Metin Aktas/AFP

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fjancsi
2022. november 16. 11:26
a zamerikaiak ezt is jobban tudják, mint a lengyelek?
savrena
2022. november 16. 10:57
A kérdésben már megnyilvánult a lengyel, az orosz, az amerikai, a lett, a litván, még a magyar politika is. De mit mondanak az ukránok???
lofejazagyban
2022. november 16. 10:38
az ukránok szavahihetősége kb. ott van, mint a kisbojtáré, aki folyton farkast kiálltott.
Ledon
2022. november 16. 10:05
Ment a hörgés, minden sajtó provokált: Szemét ruszkik, 3 vh, NATO 4-5 cikkely. Most, hogy kiderült, hogy nem orosz, akkor illene : szemét ukránok, támadja meg a NATO - nem? De. De nekik szabad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!