Morawiecki: „A lengyel hadseregnek olyan hatalmasnak kell lennie, hogy saját erejének köszönhetően ne kelljen harcolnia”

2022. november 18. 19:39

A lengyelek többek közt az USA-ból és Dél-Koreából is rendelnek újabb harci eszközöket.

2022. november 18. 19:39
null

„A lengyel hadseregnek olyan hatalmasnak kell lennie, hogy saját erejének köszönhetően ne kelljen harcolnia” – írta közösségi oldalán Mateusz Morawiecki.

A lengyel miniszterelnök a bejegyzésben közölte:

Lengyelország újabb fegyverszállítmányokat rendel a világ különböző pontjairól.

Többek között az Egyesült Államokat, Dél-Koreát és az Egyesült Királyságot nevezte meg.

Európa katonai óriásává válhat Lengyelország

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, Lengyelország Európa katonai óriásává válhat. A katonai beszerzéseik között többek között ezerkétszáz harckocsi, 680 önjáró löveg, F-35-ösök és Apache-ok tucatjai szerepelnek.

Így építi Lengyelország Európa egyik legnagyobb hadseregét

Ezerkétszáz harckocsi, 680 önjáró löveg, F-35-ösök és Apache-ok tucatjai: az EU katonai óriásává válhat Lengyelország, ha végigviszik a már elkezdett haderőfejlesztési programot. Addig is Varsó komplett fegyverkategóriákat ad át Ukrajnának az oroszok elleni háború folytatásához. Most induló, új cikksorozatunkban, a Seregszemlében Somkuti Bálint elemzi térségünk nemzeti hadseregeit!

Mateusz Morawiecki vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2022. november 20. 16:21
A polákok lovasrohamot intéztek a német páncélosok ellen Nos mire ők erős hadsereggel rendelkeznek addigra az ő haderejük olyan elavult ,eredménytelen lesz mint a 2. világháborús lovasrohamuk!
FreeEurope
2022. november 19. 21:54
Mint egy UFO flotta.
konfucius
2022. november 19. 06:50
El fogják veszíteni a következő választást. És akkor jöhet a libsi oldal Lengyelországban. Gratula, fiúk. Kreténségből csillagos ötös.
confitür
2022. november 19. 06:44
A lengyelek egy hónap alatt kétszer árultak el bennünket. Bravó. Egyébként megint rossz lóra tesznek, Amerika csak kihasználja őket mint mindenkit. Az a hadsereg nem lesz olyan erős,a páncélosok ideje már lejár,a modern hadviselés már másra épül. Ha a Visegrádiak kitartottak volna mellettünk, nagy eséllyel meg tudtuk volna védeni az érdekeinket. UndorÍtó,mindhárom kormány viselkedése. Mire rájönnek a tévedésükre,már rég késő lesz. Nem tudok olyan országról amelyik jól járt azzal,hogy Amerika barátja lett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!