Rendkívüli: Ismét evakuálásba kezdett az orosz hadsereg

2022. november 12. 17:01

Sajtóhírek szerint az oroszok célja az lehet, hogy kikerüljenek a HIMARS-rakéták hatótávja alól.

2022. november 12. 17:01
null

A legutóbbi ukrán területszerzés miatt elkezdték evakuálni az egyik fontos légi bázisukat az oroszok – szúrta ki vasárnap délután a 24.hu. A lap azt írta, hogy Krímben kezdődött el az evakuálás, de valójában a térképet alaposabban megnézve azt láthatjuk, hogy ez nem Krím, hanem Herszon

Az ukránok rakétái állhatnak a kivonulás mögött

A lap szerint az oroszok attól tartanak, hogy Herszon megye nyugati részének visszafoglalásával az ukránok elérhetik rakétáikkal az oroszok Herszonban található csaplinkai bázisát.

A beszámolók szerint az oroszok célja, hogy legalább 90 kilométernyire elvigyék a Dnyeper folyó vonalától a harci eszközeiket, mert odáig nem tudnak a HIMARS-rakétavetőikkel ellőni az ukránok. 

Nyitókép: AFP

Összesen 255 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2022. november 12. 21:56
Hülyeség
pemete jakab
2022. november 12. 21:56
"A beszámolók szerint az oroszok célja, hogy legalább 90 kilométernyire elvigyék a Dnyeper folyó vonalától a harci eszközeiket, mert odáig nem tudnak a HIMARS-rakétavetőikkel ellőni az ukránok." Az oroszok lehet, hogy már nem lennének Ukrajnában, ha az amcsik odaadnák az ukránoknak a nagy hatótávolságú HIMARS-okat is. Ezekkel már több száz kilométerre el lehet lőni.
Házam Hazája
2022. november 12. 19:41
" Az ukránok rakétái állhatnak a kivonulás mögött. " Mi van ha É-Korea is bedob pár rakettát a játékba? Akkor ki fog hátra húzódni? Dél-Korea?
need-info
2022. november 12. 19:27
Ez csak taktika az oroszok részéről, átcsoportosítanak, még messze nincs vége, ez csak a kezdet. Kína is hamarosan megkezdi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!