Kaczynski: Nem szeretnénk egy olyan országot, ahol 12 éves lányok leszbikusnak vallják magukat

2022. november 13. 17:52

A PiS-vezér szerint ha „egy két méter magas, 120 kilós, szakállas” hallgatót az oktató nem az általa választott női néven nevezi, elnyomással kell szembenéznie.

2022. november 13. 17:52
null

„Hölgyeim és uraim, nem szeretnénk egy olyan országot – pedig sajnos már Lengyelországban is terjed az ilyen –, ahol 12 éves lányok leszbikusnak vallják magukat” – mondta Wadowice városában Jaroslaw Kaczynski a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság pártjának (PiS) vezetője, olvasható a NotesfromPoland tudósításában.

A lengyel pártvezér nem finomkodott: őrültségnek titulálta az LMBT-mozgalmat és a gender-jelenséget is, amelyektől országa egyetemeit is félti. Szerinte ugyanis ha „egy két méter magas, 120 kilós, szakállas” hallgatót az oktató nem az általa választott női néven nevezi, elnyomással kell szembenéznie.

Kaczynski reagált hét eleji, botrányt okozó szavaira is, miszerint azért születnek kevesen, mert túl sokat isznak a fiatal nők Lengyelországban.

 „Senkit nem akartam megbántani” – szögezte le a pártvezér.

„Csak az igazat akartam elmondani egy bizonyos jelenségről. A nők és férfiak közötti teljes egyenlőség híve vagyok az élet minden területén. De ez nem jelenti azt, hogy a nőknek férfiként, a férfiaknak meg nőként kéne viselkedniük” – tette hozzá.

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savrena
2022. november 14. 13:21
Az LMBTQ+ propaganda nyilván káros és a legkevésbé ezen emberek érdekét szolgálja. De van olyan, hogy egy gyerek már 12 évesen is érzi, hogy ő más, és nem baj, ha ilyenkor tud kihez fordulni segítségért. Van egy nő ismerősöm, ő már az oviban is a lányokkal akart mamást-mamást játszani. Sosem érdekelték a férfiak, pedig forgalomleállító szépség.
ericco
2022. november 14. 09:33
Kaczynskinak mi koze ahhoz, hogy mit csinalnak 12 eves lanyok Lengyelorszagban? Azert az mar pofatlansag, hogy magukat konzervativnak nevezo politikusok azt kepzelik, hogy mindenbe beleszolhatnak. Minel idosebbek, annal inkabb megy el az eszuk.
Lajoss
2022. november 14. 08:25
Kacsi,magánügy,semmi közöd hozzá!
Robert69
2022. november 14. 07:26
Akkor, talán, közeledni kellene hozzánk és nem távolodni.........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!