Kaczynski: Azért alacsony a születésszám, mert túl sokat isznak a fiatal nők

2022. november 08. 08:58

Sajátos gondolatokat fogalmazott meg a lengyel kormánypárt elnöke.

2022. november 08. 08:58
null

Rendesen felkavarta a lengyel közélet állóvizét Jaroslaw Kaczynski, aki kijelentette: a fiatal nők túlzott alkoholfogyasztása okolható az ország alacsony születési rátájáért – írja a Guardian.

A Jog és Igazságosság párt elnöke egész úgy fogalmazott:

ha azt látjuk, hogy folytatódik az a helyzet, amikor 25 éves korukig a fiatal nők annyit isznak, mint a korukbeli férfiak, akkor nem lesz gyerek.

Kaczynski szerint „ahhoz, hogy egy férfi alkoholista lehessen, átlagosan húsz évig kell túl sokat innia, míg egy nőnél ez csak két év”. A politikus azt mondta, ezek az információi egy orvostól származnak, akinek „sikerült meggyógyítania alkoholista férfibetegeinek egyharmadát, de a nőket nem”.

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2022. november 09. 17:31
Lassan egy kategóriába kerül Bidennel, valami nem stimmel vele...........
zuriktodor
2022. november 08. 17:49
Nem azért. Hanem mert két pofára tömik a tablettát.
amca
2022. november 08. 17:46
Ez is baj, Jaroszláv, de az igazi baj, hogy a fehér ember megunta életét és szeretne kihalni. A legjobb úton.. Azért jönnek a migrik..
kiss.istvan770
2022. november 08. 17:21
Czeizel Endre is HASONLÓ tényeket közölt halála előtt 1-2 évvel: A nők minden petesejtje már születésükkor a szervezetükben van. Minden részegeskedésük alkalmával sérülhetnek a petesejtek. A sérült petesejtből akár 15-20 évvel az ivászat után is születhetnek beteg gyerekek. A férfiak szervezetében viszont folyamatosan új hímivarsejtek képződnek, ezért néhány héttel az utolsó kemény alkoholizálás után már egészséges új ivarsejtek termékenyíthetik meg a nőt. Ez persze nem menti fel a férfi alkoholistákat, mert minden más módon okozhatnak bajt a családtagjaiknak. Kaczynski állítása ettől függetlenül szamárság, a nők alkoholizálása csak a sok lehetséges ok egyike. A születési rátát sok minden csökkentheti, például a vészesen terjedő, demagóg libbant ideológia, a munkahelyi elvárások, a hiányzó családtámogatás, stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!