A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Joe Biden egyeztetett a lengyel elnökkel

2022. november 15. 22:52

Az amerikaiak egyelőre annyit közöltek, hogy nem rendelkeznek semmilyen információval, amely megerősítené a becsapódott rakétákról szóló híreket.

2022. november 15. 22:52
null

Joe Biden amerikai elnök tájékoztatást kapott a Lengyelországból érkező jelentésekről, és egyeztetett Andrzej Duda lengyel elnökkel – közölte a BBC. A portál azt is közölte, hogy Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó korábban beszélt lengyel kollégájával, Jacek Siewierával is.

A lengyel kormány szerint orosz rakéta csapódott be Lengyelország területén

Az első órákban a német Bild, a szintén német die Welt, valamint az amerikai Foxnews és az AP hírügynökség is orosz rakétákról írt, az éjszaka folyamán viszont mind a Pentagon, mind a lengyel kormány közleményben jelezte, nem tudják megerősíteni, hogy a rakéták tényleg orosz eredetűek voltak. Abban tehát konszenzus volt a nemzetközi médiában, hogy történt rakétabecsapódás Lengyelországban, amelynek során két ember az életét veszítette, az viszont továbbra is kérdés volt, pontosan milyen eredetű rakéták érték el Lengyelország területét. Szerda éjjel azonban Łukasz Jasina lengyel külügyi szóvivő a külügyminisztérium hivatalos közleményében bejelentette, orosz gyártmányú volt a rakéta, amely becsapódott Przewodów lengyel településre. Az ügy kapcsán a lengyel külügyminisztériumba hívatták az orosz nagykövetet, hogy adjon magyarázatot, hogyan történhetett meg a két lengyel állampolgár halálával járó incidens. A nagykövet behívásáról szóló lengyel kormányzati közlemény az első hivatalos megerősítése annak, hogy a lengyelek egyértelműen azonosították, hogy orosz rakéta csapódott az ország területére.

Rendkívüli: orosz rakéta csapódott be Lengyelország területén a nemzetközi sajtó szerint

Legalább két ember meghalt, miután orosz rakéták landoltak a NATO-tagállam Lengyelország területén - állítja az express.uk. A hírt hivatalosan még nem erősítették meg, azonban a cikk szerint Lengyelország miniszterelnöke rendkívüli ülést hívott össze a robbanás után. A német Bild is megírta, hogy sajtóértesülések szerint két orosz rakéta találta el Przewodów falut az ukrán határ közelében.

 

Nyitókép: AFP/ Anadolu Agency

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2022. november 16. 06:16
Konstatálták, hogy mindenki be van szarva, csak mindenki más miatt. Biden Jóska bácsi kilátásba helyezte inkontinentiális töltetek kilövellését.
Cuttini
2022. november 15. 23:59
De ha már, akkor próbáljunk Istenként viselkedni!
Cuttini
2022. november 15. 23:56
Ez a terv, a polákok már harcban égnek egy ideje,velük lehet bevonni a natot,és a pusztulást. Én tényleg nem értem,az ego ami rosszat hozz, de ennyire nem lehet hibbant az europai emberiség.
fatman
2022. november 15. 23:33
A faszzongorista túl messzire ment, itt az ideje kukázni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról