Remélem, hogy a kialakult helyzetben a NATO önmérsékletet fog tanusítani

2022. november 16. 08:32

Kár lenne, ha a NATO megtámadná Ukrajnát.

2022. november 16. 08:32
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel

„A tegnapi lengyelországi rakétatámadást követően sokan gyors és méltó választ sürgettek a NATO részéről. Én a magam részéről azt tanácsoltam, hogy legyünk megfontoltak és siessünk lassan.

Miért?

Többek között azért, mert nem lehetetlen, hogy céljukat tévesztett a ukrán légvédelmi rakétákról van szó. Ilyen eset többször előfordult a Közel-Keleten, az Izrael-Libanon-Szíria-Jordánia négyszögben.

Az úgynevezett mértékadó sajtó narratívája az utóbbi órákban lassan megváltozott és úgy tűnik, hogy Lengyelországban pont az történt aminek a lehetőségét tegnap felvetettem.

Hogy miért gondoltam így?

Azért mert egy beérkező támadóra általában több légvédelmi rakétát lőnek ki. Ezért statisztikailag nagyobb az esélye annak, hogy egy ilyen balesetet nem a támadók hanem a védekezők eszközei okozzák.

Ami először »orosz támadás« volt, az lassan »orosz gyártmányú« rakétákká szelídült, míg a végén az AP beismerte azt amit az első pillanatban gyanítottam, hogy t.i. ukrán légvédelmi rakétákról van szó.

Remélem, hogy a kialakult helyzetben a NATO önmérsékletet fog tanúsítani, a kardcsörtetők is kevesebbet fogják emlegetni az 5. cikkelyt és a »gyors és méltó« választ. Kár lenne ha a NATO megtámadná Ukrajnát.”

Fotó:  Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. november 16. 18:00
A gyilkos puccosseggűnek szabad az út! Ott gyilkol ahol akar. Megmagyarázzák, még keblükre is ölelik, hiszen csak egy NATO országba lőtt át, hiszen "csak" 2 ártatlan ember halt meg.... Mi is lett volna ha ez egy ELTÉVEDT orosz rakéta lett volna? Az Európagyilkos USA, és a gyilkos náci puccosseggű seggnyaló EP, EB gyilkos náci banda a magyar libsi-komcsi-náci csürhével már habzó szájjal követelné a NATO támadását............... Mocskos banda.
Sirmok12
2022. november 16. 15:55
Ukrajnából támadás érte a Nato-t. + Lengyelországot. Ukrajna kérjen elnézést, vagy a NATO támadja meg. Ilyen egyszerű :)
Hohokam
2022. november 16. 12:23
Tehát az ukránok már lengyeleket ölnek. Ajjaj. Korábban egy "ismeretlen" eredetű drón Ukrajna felől Magyarországon átrepülve robbant fel Zágráb mellett, ez így már kettő plusz egy NATO tagállam. Mégajjajjabb.
miazhogynagyonis
2022. november 16. 10:57
Fantasztikus Robert C. Castel! Az egyetlen objektív, igazi szakértő. És óriási a humora! Nagyon bírom a palit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik