Ekkor ér véget a háború az amerikai hadsereg volt parancsnoka szerint

2022. november 01. 10:17

Ben Hodges biztos abban, hogy Ukrajna vissza fogja állítani a szuverenitását az egész területe felett, beleértve a Krímet is.

2022. november 01. 10:17
null

Annak ellenére, hogy az ukrán fegyveres erők ellentámadása a front különböző részein lelassult, az ukrán védők fokozatosan felszabadítják az orosz megszállók által elfoglalt területeket. Ukrajna teljes megszállásmentesítése 2023 nyarára fejeződik be. Ezt Ben Hodges, az amerikai hadsereg volt parancsnoka jelentette ki az Unian hírügynökség szerint, az Amerika Hangja adásában.

Télen előnybe kerülnek az ukránok

„Ukrajna természetesen vissza fogja állítani a szuverenitását az egész területe felett, beleértve a Krímet is. Arra számítok, hogy ez jövő év nyarára megtörténik. De előtte, az év végéig a fegyveres erők visszaszorítják az orosz hadsereget arra a vonalra, amelyen februárban álltak. És akkor elkezdik mérlegelni a Krím felszabadításának előkészítéséhez szükséges lépéseket” – mondta Hodges. A tábornok úgy véli, hogy

télen az ukrán fegyveres erők kedvezőbb körülmények között lesznek, mint az orosz csapatok,

mivel a harcok a szülőföldjükön folytatódnak, a hátországban élő ukrán lakosság támogatásával. Ezenkívül az ukránok számára előnyös lesz a nyugati partnerek magas szintű motivációja és segítsége.

Fotó: Besar Ademi / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zizike
2022. november 01. 19:15
Ez a fickó tényleg katonai szakértő ? Gondolom nem ismeri a telet .Ott nem -5 fok lesz hanem akár -30 is. A preciz fegyverek befagynak mint a szar. A 2. Világháborúba gondolom a németek is csak erre vágytak . Hülye amcsi.
APA152
2022. november 01. 18:07
" Ben Hodges biztos abban, hogy Ukrajna vissza fogja állítani a szuverenitását az egész területe felett, beleértve a Krímet is." Azért én azt javaslom,várjuk meg a Novemberi félidős választások eredményeit. Lehet,hogy utána már ez a fickó is azt fogja mondani,hogy csak viccelt.
Reszelő Aladár
2022. november 01. 18:00
Felteszem a háború vége az lesz, amikor az USA és az EU vezetésének jelenlétében egyszerre robbantják fel az Európába menő összes szénhidrogén vezetékeket és a Kercsi hidat. Utóbbit azok örömére, akik szerint Európának hidakat kell építenie és nem falakat.
Norbán
2022. november 01. 17:40
ez csak bíztatás! úgy látszik az ukik már megint nem akarnak harcolni az USAért :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!