NATO-főtitkár: Ha Oroszország megnyeri a háborút, az egész világ szenvedni fog

2022. november 05. 18:16

Stoltenberg szerint ezért fontos, hogy továbbra is támogassuk Ukrajnát.

2022. november 05. 18:16
null

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára interjút adott a török NTV televíziós hírcsatornának. A  norvég vezető szerint továbbra is alacsony a kockázata annak, hogy Oroszország atomfegyvert használ Ukrajnában, Putyinék viselkedését viszont felelőtlennek és meggondolatlannak nevezte.

Hozzátette: az orosz elnök alábecsülte a NATO és Ukrajna szövetségét, valamint közös fellépését, ami szerinte nagy stratégiai hiba volt.

„Oroszország csak fenyegetőzik és félelmet akar kelteni az emberekben. Ha mégis nukleáris fegvyereket vetne be, annak súlyos következményei lesznek, ezért nagyon komolyan vesszük a helyzetet” – mondta Stoltenberg, leszögezve hogy egy lehetséges atomháborúnak nem lennének győztesei, csak vesztesei.

„Fontos, hogy továbbra is támogassuk Ukrajnát. Ha Putyin nyer, az nem csak Ukrajnának lesz katasztrófa. Ha Oroszország nyer Ukrajnában, az egész világ szenvedni fog. Mindannyiunk számára fontos, hogy Ukrajna nyerjen, ne Putyin” – jelentette ki a főtitkár.

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mrbiti
2022. november 06. 11:54
Maradjunk annyiban, ha Oroszország véletlenül nem nyeri meg a háborút, valószínűleg utána nem lesz világ sem amiről ezek itt beszélnek.
Thombatta
2022. november 06. 09:24
Tehat ezt a logikat kovetve ha visszakapnank Erdelyt az egesz vilag szenvedni fog?
Daily
2022. november 06. 08:33
Azért is fontos a győztes-vesztes szlogen sulykolása, mert a 'hivatalos' vesztesen bevasalják többszörösen a háborús költségeket a nyertesek. Azért sok milliárdról van már eddig is szó pláne ha elhúzódik még pár évet a történet.
Langyos hurkazsír
2022. november 06. 07:46
Breivik+stoltenberg=Szakértelem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!