Megvan a republikánusok első sikere a félidős választáson

2022. november 09. 00:12

1993 óta nem sikerült elhódítaniuk a Csendes-óceán közepén fekvő Guamot.

2022. november 09. 00:12
null

Harminc éve nem látott sikert könyvelhetnek el a republikánusok Guam szigetén a 2022-es félidős választáson – jelentette kedd este több hírportál is. A sziget lakossága ugyanis republikánus delegáltat választott a képviselőházi választáson, amire 1993 óta nem volt példa.

A végeredmény egyelőre nem hivatalos, mindenesetre úgy tűnik, hogy James Moylan, a guami törvényhozás egyik szenátora legyőzte Judith Won Patot, aki a helyi parlament elnöke volt. 

Mivel Guam, amely Csendes-óceán kellős közepén fekszik, nem az USA tagállama, lakosai nem választanak szavazati joggal rendelkező képviselőt az amerikai törvényhozásba. James Moylan így csak képviselheti majd Guamot a képviselőházban, de az USA dolgaiba nem szólhat majd bele.

A nyitóképen: guami látkép. Fotó: MAR-VIC CAGURANGEN / AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
metálgitár
2022. november 09. 07:48
"Mivel Guam, amely Csendes-óceán kellős közepén fekszik, nem az USA tagállama, lakosai nem választanak szavazati joggal rendelkező képviselőt az amerikai törvényhozásba. James Moylan így csak képviselheti majd Guamot a képviselőházban, de az USA dolgaiba nem szólhat majd bele." A demokrácia legnagyobb dicsőségére.
Gyzoltan
2022. november 09. 06:08
"Megvan a republikánusok első sikere a félidős választáson" A velejéig rothadt, liberális tébolyban szenvedő USA esetében sikerről semmiképp sem beszélhettünk... A sikeresség esélyét, a régen várt, kívánatos polgárháború teremthetné meg..., az tehetné normálissá, emberségessé az amerikai társadalmat... A mai értékrend szerint ágyútöltelékek, terrorista merénylők világszerte, az USA-t uraló zsidóság kezében... Vitatja valaki is?
Vitéz János
2022. november 09. 00:32
Csak valami technikai meghibásodásról lehet szó, amit a demokraták számítástechnika szakemberei a következő pár órában helyreállítanak - azaz a demokrata igényekhez igazítják a szavazás végeredményét, s helyreáll a világ rendje. :-( In God we trust
Lobodi
2022. november 09. 00:24
Jó jel, csak így tovább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!