Kiderült: ezért adta oda Amerika ingyen az ötven milliárd dolláros páncélosait Ukrajnának

2022. november 27. 19:06

Már csak az a kérdés, hogy miért nem támogatja egyik állam se modern, NATO sztenderd harckocsikkal Zelenszkijéket.

2022. november 27. 19:06
null

Egy Task & Purpose nevű amerikai biztonságpolitikai és haditechnikai portál egy videóban fejtette ki, hogy miért adott oda Amerika olyan sok MRAP aknavédett katonai járművet Ukrajnának. A megoldás újfent a pénz volt. Hiába költött az Egyesült Államok összesen több mint 50 milliárd dollárt a járművekre – átszámolva mindegy 19 ezer milliárd forintot –, és bár rengeteg amerikai katona életét mentették meg ezek a járművek, egész egyszerűen olcsóbb volt így, mintsem fenntartani őket.

A videóból kiderül az is, hogy az amerikai vezetők túl sokat rendeltek belőlük, és nem gondoltak se a program hosszú távú következményeire, se arra, hogy túl drágán szerzik be a járműveket. (Utóbbi valószínűsíthetően azért nem számított a Pentagonnak akkoriban, mert gyorsan és nagy számban volt szükség a MRAP-okra).

Viszont, az még mindig kérdés, hogy Ukrajnát miért nem támogatja senki se modern, NATO-sztenderd harckocsikkal, sem IFV-kkel, sem vadászgépekkel.

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MyOp
2022. november 28. 08:21
Szóval Anuluék odaadták a páncélautót (is).
nemox
2022. november 28. 05:36
Mert nem akarják valójában hogy ukrajna nyerjen. Ez mindenki számára nyílvánvaló. Azt akarják, hogy jó sokáig kivéreztessék putyint, és nekik alig kerül valamibe. Az EU meg az ukránok? Hogy a korábbi külügyminisztert idézzem "Fuck the EU right?"
stug
2022. november 28. 01:33
Nem mindig viszik haza a MRAP-okat, túl drága a szállítás. Tönkreteszik vagy elajándékozzák. A modern tankokat és vadászgépeket ki kezelné, az ukránok? Mennyire mutatna jól a médiában esetleges orosz hadizsákmányként?
Akitlosz
2022. november 28. 01:32
Nem létezik ötvenmilliárd dolláros páncélos. A cikkcímadó ember már megint fogalmazásgátlót szedett és még rá is piázott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!