Putyin: Ha Oroszország közvetlen összecsapásba keveredik NATO-erőkkel, globális katasztrófa lesz a vége

2022. október 14. 15:12

Az orosz elnök szerint semmi szükség a párbeszédre az USA elnökével.

2022. október 14. 15:12
null

Tárgyalásokat kezdtek a biztonságról, a gazdasági együttműködésről és az integrációról a szovjet utódállamok többségét tömörítő Független Államok Közösségének (FÁK) államfői a kazahsztáni Asztanában pénteken tartott csúcstalálkozójuk keretében, az eseményen Vlagyimir Putyin orosz elnök is részt vett. 

A Reuters szerint Putyin a csúcstalálkozó utáni sajtótájékoztatón leszögezte: le kell zárni az ukrán gabonaszállítás számára nyitott humanitárius folyosókat, amennyiben azokat „terrorcselekményekre” használják. Arról is beszélt: nincsen szükség tárgyalásra az amerikai elnökkel, arról pedig még nem döntött, részt vesz-e a G20-as csúcstalálkozón, amelyet jövő hónapban tartanak Indonéziában. 

„Globális katasztrófa”

Putyin elmondta: Németország hibát követ el azzal, hogy a NATO-hoz való szövetségét előbbre helyezi saját nemzeti érdekeinél. Leszögezte: ha Oroszország közvetlen összecsapásba keveredik NATO-erőkkel, akkor annak „globális katasztrófa” lesz a vége.

Remélem okosak annyira, hogy ne tegyenek lépéseket ezen irányba”

– hangoztatta az orosz elnök.

Semmi megbánás

Putyint megkérdezték arról is, nem bánta-e meg az ukrajnai inváziót, amire nemleges választ adott. Elmondása szerint Oroszországnak „sosem az volt a célja, hogy Ukrajnát elpusztítsa”. Ismertetése szerint a részleges mobilizáció során 222 000 tartalékost mozgósítottak, ebből 33 000-en már a katonai egységekben vannak, 16 000-en pedig részt vesznek az ukrajnai „különleges katonai műveletben”.

Nyitókép: Ramil Sitdikov / SPUTNIK / AFP

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oegyg
2022. október 14. 22:24
Putyin nem mint nagy államférfi fog a történelem lapjaira felkerülni, aki a világpolitikát pozitív irányba fordította. Hanem mint egy véreskezű, erőszakos hárpia.
Kamcsatka5
2022. október 14. 21:24
Szerintem sincs sok értelme a bidével társalogni, elvégre ő csak a Fugerék szarosgyurijainak a bérence!
Kamcsatka5
2022. október 14. 21:24
Szerintem sincs sok értelme a bidével társalogni, elvégre ő csak a Fugerék szarosgyurijainak a bérence!
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. október 14. 20:26
Tisztelt Mandiner szerkesztőség! Gyorgy nevű elmebeteget kérem kizárni! Indok: hibásan kódolt, agybeteg, 56-al gúnyolódó, Hazaáruló, 56 szor írta le a hülyeségeit, amit az elmegyógyintézetben kreált, ezzel rengeteg szemetet zúdított az online térre és sok fát kikellett vágni miatta, rongálva ezzel a környezetet. Javaslom az azonnali kötél általi kizárást. Köszönettel! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!