Tajvan nem mond le szuverenitásáról – reagált az elnök Hszi Csin Ping beszédére

2022. október 16. 15:51

A kínai kommunista pártfőtitkár azt mondta, hogy Kína békés újraegyesítésre törekszik Tajvannal, de nem adja fel a katonai lehetőséget a probléma megoldására.

2022. október 16. 15:51
null

Tajvan nem mond le szuverenitásáról, és nem köt kompromisszumot a szabadság és a demokrácia ügyében, az emberek egyértelműen ellenzik Peking „egy ország, két rendszer” elvét Tajvanon – reagált a tajvani elnöki hivatal Hszi Csin-ping beszédére. 

A Kínai Kommunista Párt vasárnap megkezdődött kongresszusán a pártfőtitkár azt mondta, hogy Kína békés újraegyesítésre törekszik Tajvannal, de nem adja fel a katonai lehetőséget a probléma megoldására. Leszögezte, hogy a tajvani kérdés megoldása a kínai népen múlik, és hogy „a nemzeti újraegyesítés mindenképpen megtörténik”. A Reuters tudósítása szerint a beszéd azon része kapta a legnagyobb, hosszan tartó tapsot, amelyben Hszi elutasította Tajvan függetlenségét. A tajpeji elnöki iroda válaszában leszögezte, hogy a béke és a stabilitás fenntartása a Tajvani-szorosban a két fél közös felelőssége, és „a konfrontáció nem járható út egyik fél számára sem”.

(MTI)

Nyitókép: Caj Jing-ven tajvani elnök beszél a nemzeti ünnep alkalmából a tajpeji elnöki palotában 2022. október 10-én. Tajvan „dupla tíz napként” ismert nemzeti ünnepét minden év október 10-én tartják, mivel 1911-ben ezen a napon ért véget a Vucsang-felkelés, amely a Csing-dinasztia végét és Kínai Köztársaság megalakulását eredményezte.MTI/EPA/Daniel Ceng Shou Yi

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mo ching
2022. október 16. 18:50
Pedig várható, hogy Putyin és Xi megegyezik. Ha az amcsiknak újabb frontot kell nyitniuk Tajvan megvédése érdekében, háborús gazdaságra kell átállniuk. A lakosság pedig már most is a türelme legvégén táncol.
mokány
2022. október 16. 17:16
Antikommancs .
Sany Xepi
2022. október 16. 16:45
De, az Usákoknak szívesen eladnátok magatokat.
termx
2022. október 16. 16:40
Jól van, már látom csincsung néni lesz a következő hős. Hazudott a PhD fokozatáról is, beleillik a csapatba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!